ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής διάσκεψη στο Λονδίνο για τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνής διάσκεψη στο Λονδίνο για τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία
Στη διάσκεψη θα λάβει μέρος και ο Καρίμ Καν εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (AP Photo/Rodrigo Abd, File)

Διεθνής διάσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης από όλο τον κόσμο θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, προκειμένου να ενισχύσουν την υποστήριξή τους προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για τις έρευνες, σχετικά με τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο (7/1) η βρετανική κυβέρνηση, η διάσκεψη των υπουργών θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, ενώ θα φιλοξενηθεί από τον Βρετανό υπουργό Δικαιοσύνης Ντόμινικ Ράαμπ, αλλά και από την Ολλανδή ομόλογό του Ντίλαν Γέσιγκλοζ-Ζεγκέριους. Στη διάσκεψη θα λάβει μέρος και ο Καρίμ Καν εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

«Καθώς συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από την παράνομη εισβολή, η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει την ισχυρότερη υποστήριξη που μπορεί στο ΔΠΔ, ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους εγκληματίες πολέμου για τις βιαιότητες, για τις οποίες γινόμαστε μάρτυρες», δήλωσε ο Ράαμπ, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η συνάντηση αυτή, θα επιδιώξει επίσης, να αυξήσει την παγκόσμια οικονομική και πρακτική υποστήριξη στο ΔΠΔ, αλλά και να συντονίσει τις προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το διεθνές δικαστήριο έχει ότι χρειάζεται για την πραγματοποίηση των ερευνών του και για την ποινική δίωξη των υπευθύνων για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ