ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Βομβαρδισμοί γύρω από τους έρημους δρόμους του Μπαχμούτ παρά την εκεχειρία

Ουκρανία: Βομβαρδισμοί γύρω από τους έρημους δρόμους του Μπαχμούτ παρά την εκεχειρία
Οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν λάμψεις στον καθαρό ουρανό, αλλά και σύννεφα από χιόνι στην πόλη AP

Στόχος βομβαρδισμών έγιναν το Σάββατο οι έρημοι δρόμοι της ουκρανικής πόλης Μπαχμούτ που βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρών πολεμικών συγκρούσεων, παρά τη μονομερή διακήρυξη της κατάπαυσης του πυρόις από τη Μόσχα για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν λάμψεις στον καθαρό ουρανό, αλλά και σύννεφα από χιόνι στην πόλη, που έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί από τους 70.000 κατοίκους της, καθώς οι εθελοντές των ανθρωπιστικών οργανώσεων θέτουν τώρα σε κίνδυνο τη ζωή τους, προκειμένου να υποστηρίξουν όσους παραμένουν στο Μπαχμούτ.

Ρωσία: Θα τηρήσουμε την εκεχειρία στην Ουκρανία

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του στην Ουκρανία θα τηρήσουν την εκεχειρία που διέταξε μονομερώς η Μόσχα, για να τιμήσει την γιορτή των Χριστουγέννων μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, παρά την απόρριψη της προσφοράς κατάπαυσης του πυρός από την Ουκρανία.

Στην ημερήσια ενημέρωσή του το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του ανταπέδωσαν μόνο πυρά πυροβολικού κατά δυνάμεων της Ουκρανίας, τις οποίες κατηγορούν ότι βομβαρδίζουν περιοχές αμάχων.

Από την πλευρά του, το Κίεβο συχνά έχει καταγγείλει τις ρωσικές δυνάμεις για βομβαρδισμό περιοχών με άμαχο πληθυσμό.

Σημειώνεται πως η Ουκρανία απέρριψε την προσφορά εκεχειρίας της Μόσχα ως ένα κυνικό τρικ που σχεδιάστηκε για να δώσει στις ρωσικές δυνάμεις την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να εξοπλιστούν, ανακοινώνοντας ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την ανακατάληψη περιοχών που ελέγχει η Μόσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ