ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οι ένοπλες δυνάμεις «ραπάρουν» και απειλούν - Το βίντεο κλιπ σε σελίδα του υπ. Άμυνας

Τουρκία: Οι ένοπλες δυνάμεις «ραπάρουν» και απειλούν - Το βίντεο κλιπ σε σελίδα του υπ. Άμυνας
Στο βίντεο εμφανίζονται Τούρκοι στρατιώτες και πιλότοι που... ραπάρουν μέσα στο πιλοτήριο του F-16 Screen grab από βίντεο

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας δημιούργησαν ένα βίντεο κλιπ με τουρκικό ύμνο που διασκευάστηκε ως ραπ τραγούδι, στο οποίο πρωταγωνιστούν και απειλούν ότι είναι έτοιμοι να νικήσουν τον εχθρό.

Το βίντεο έχει δημοσιευθεί και στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, έχει σκοπό να δείξει πως η Τουρκία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε στρατιωτική πρόκληση.

Στο βίντεο εμφανίζονται στρατιώτες και ναύτες να τραγουδούν, ακόμα και πιλότοι που... ραπάρουν μέσα στο πιλοτήριο του F-16. Ανάμεσα στους στίχους που ξεχωρίζουν είναι η φράση πως όλοι τους είναι έτοιμοι να «νικήσουν τον εχθρό».

«Δεν υπάρχει χώρος για δειλία στην καρδιά, αντίο στον φόβο, ακόμα κι αν έχω χίλιες ζωές, θα το έδινα χίλιες φορές», αναφέρεται στο βίντεο κλιπ, ενώ σε άλλο σημείο λένε «είμαι πέρα από τα σύννεφα στον ουρανό, είμαι πέρα από τους ορίζοντες στη θάλασσα, είμαι η κορυφή κάθε βουνού στη στεριά, είμαι αυτός που φωνάζει πρώτος την πατρίδα, το όνομά μου είναι Μεχμετσικ (στρατιώτης)».

«Είμαι τα δάκρυα των μητέρων, είμαι ο σύντροφος των ξένων, είμαι η ταφόπλακα των μαρτύρων, είμαι ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης. Είμαι ο στεναγμός των κατεστραμμένων σπιτιών, είμαι ο θυμός των καταπιεσμένων, είμαι ο ατρόμητος τουρκικός στρατός», αναφέρουν ακόμα.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε και στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρει:

Το όνομά μου είναι #Mehmetcik.

Έγινα αζάν, δεν άκουσα, δεν θα ακούσω!

Έγινα σημαία, δεν προσγειώθηκα, δεν θα προσγειωθώ!

Έγινα μάρτυς, δεν πέθανα, δεν θα πεθάνω!

Ο Ήρωας Μεχμέττσικ θα αναλάβει καθήκοντα για την ειρήνη και την ασφάλεια του έθνους μας λέγοντας «Πρώτα η Πατρίδα» στα 100 χρόνια της Δημοκρατίας μας, όπως συνέβαινε σε όλη την ιστορία!

Ad?m #Mehmetcik benim;

Ezan oldum dinmedim, dinmem!

Bayrak oldum inmedim, inmem!

Sehit oldum olmedim, olmem!

Kahraman Mehmetcik, tarih boyunca oldugu gibi Cumhuriyetimizin 100’uncu y?l?nda da “Once Vatan” diyerek milletimizin huzur ve guvenligi icin gorevde olacak! ???? pic.twitter.com/eZYopSbqRA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ