ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Το 90% των κατοίκων της επαρχίας Χενάν έχει μολυνθεί με κορωνοϊό

Κίνα: Το 90% των κατοίκων της επαρχίας Χενάν έχει μολυνθεί με κορωνοϊό
Η Κενάν είναι η τρίτη πιο πολυάριθμη επαρχία της Κίνας AP Photo/ Andy Wong

Σχεδόν το 90% των κατοίκων της Χενάν, μιας από τις κινεζικές επαρχίες με το μεγαλύτερο πληθυσμό στη χώρα, έχει μολυνθεί από κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών. 

Έπειτα από τρία χρόνια περιορισμών που ήταν από τους πιο δρακόντειους στον κόσμο, η Κίνα ήρε ξαφνικά τον περασμένο μήνα τα περισσότερα από τα υγειονομικά μέτρα της εναντίον του κορωνοϊού.

Ο αριθμός των ασθενών σημείωσε εκθετική αύξηση, ενώ το σύστημα υγείας κατακλύζεται από ηλικιωμένους ασθενείς και τα αποτεφρωτήρια φαίνεται να μην μπορούν να ανταποκριθούν στη συρροή των πτωμάτων.

Στη Χενάν (κεντρική Κίνα), την τρίτη πιο πολυάνθρωπη επαρχία της Κίνας, 89% του πληθυσμού ήταν στις 6 Ιανουαρίου μολυσμένο από την Covid-19, δήλωσε ένας αξιωματούχος των τοπικών υγειονομικών αρχών, ο Καν Τσουανσένγκ.

Βάσει αυτού του ποσοστού, περίπου 88,5 εκατομμύρια άνθρωποι φέρονται να έχουν ήδη κολλήσει την Covid, από τα περίπου 100 εκατ. κατοίκους που αριθμεί η επαρχία.

Ο αριθμός των ιατρικών επισκέψεων για πυρετό κορυφώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου και έκτοτε μειώνεται συνεχώς στη Χενάν, διευκρίνισε ο αξιωματούχος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι αρχές περιμένουν ένα νέο κύμα μολύνσεων κατά το σεληνιακό Νέο Έτος (στις 22 Ιανουαρίου), καθώς εκατομμύρια Κινέζοι των πόλεων μεταβαίνουν στην επαρχία για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους.

Καθώς πλησιάζουν οι εορτασμοί, περισσότερα από 34 εκατομμύρια δρομολόγια είχαν ανακοινωθεί για το Σάββατο, την πρώτη ημέρα των μεγαλύτερων μετακινήσεων του έτους στην Κίνα, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ