ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία - Μπολσονάρου: Η ανάρτηση της συζύγου του για την εισαγωγή του σε νοσοκομείο

Βραζιλία - Μπολσονάρου: Η ανάρτηση της συζύγου του για την εισαγωγή του σε νοσοκομείο
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου εισήχθη «με πόνους στην κοιλιακή χώρα» σε νοσοκομείο AP Photo / Bruna Prado

Την εισαγωγωή σε νοσοκομείο του πρώην προέδρου της ΒραζιλίαςΖαΐχ Μπολσονάρου, «με πόνους στην κοιλιακή χώρα», επιβεβαίωσε η σύζυγός του, Μισέλ.

«Είναι υπό παρακολούθηση» για «προβλήματα στην κοιλιακή χώρα», ανέφερε η Μισέλ Μπολσονάρου σε ανάρτησή της στο Instagram, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο νοσοκομείο εισήχθη ο σύζυγός της. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ζεύγους.

Νωρίτερα η βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo είχε μεταδώσει πως εισήχθη στο AdventHealth Celebration Hospital του Ορλάντο, την επομένη της επίθεσης που εξαπέλυσαν υποστηρικτές του εναντίον του προεδρικού μεγάρου, του Κογκρέσου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας.

Ο Μπολσονάρου έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, τον Σεπτέμβριο του 2018. Σοβαρές επιπλοκές μετά από εκείνη την επίθεση με μαχαίρι, τον οδήγησαν έξι φορές στο χειρουργείο.

Ο 67χρονος Ζαΐχ Μπολσονάρου ταξίδεψε στις ΗΠΑ δύο ημέρες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπολσονάρου εγκατέλειψε τη Βραζιλία δύο ημέρες πριν λήξει επίσημα η προεδρία του και αναλάβει τα «ηνία» της χώρας του ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Την Κυριακή, εκατοντάδες οπαδοί του Βραζιλιάνου ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου εισέβαλαν στο Κογκρέσο, στο προεδρικό μέγαρο και στο Ανώτατο Δικαστήριο, μόλις μια εβδομάδα αφότου ανέλαβε την εξουσία ο κεντροαριστερός νέος πρόεδρος Λούλα, την εκλογή του οποίου αρνούνται να αναγνωρίσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ