ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Ευχαριστώ τους στρατιώτες μας στο Μπαχμούτ και τους μαχητές μας στο Σολεντάρ»

Ζελένσκι: «Ευχαριστώ τους στρατιώτες μας στο Μπαχμούτ και τους μαχητές μας στο Σολεντάρ»
Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι ευχαρίστησε τους στρατιώτες που «αντιστέκονται σε νέες, ακόμη πιο βίαιες επιθέσεις από τους εισβολείς» Ukrainian Presidential Press Office via AP

Ειδική αναφορά στους στρατιώτες που αντιστέκονται στις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι ρωσικές δυνάμεις στην πόλη Σολεντάρ, έκανε απόψε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τον πολύτιμο χρόνο που έχουν κερδίσει.

Στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε «ευχαριστώ τους στρατιώτες μας που προστατεύουν το Μπαχμούτ (…) και τους μαχητές στο Σολεντάρ που αντιστέκονται σε νέες, ακόμη πιο βίαιες επιθέσεις από τους εισβολείς».

Ανώτεροι αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης είχαν προειδοποιήσει πρόσφατα ότι η Μόσχα σχεδίαζε νέα μεγάλη επίθεση στην περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

Οι σφοδρές μάχες στην στρατηγικής σημασίας πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, αλλά και στην κοντινή Σολεντάρ, συνεχίζονται και σύμφωνα με την υφυπουργό Άμυνας Χάνια Μαλιάρ, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί βρίσκονται σε «δύσκολη» κατάσταση.

Η διατήρηση του ελέγχου της Σολεντάρ και της Μπαχμούτ, που απέχουν περίπου 14 χιλιόμετρα, θεωρείται ζωτικής σημασίας για την προστασία των αμυντικών γραμμών της Σλοβιάνσκ και της Κραματόρσκ, πόλεων της ανατολικής Ουκρανίας που παραμένουν υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

Η κατάληψή τους θα ισοδυναμούσε με την κατάκτηση ολόκληρου του Ντονμπάς, στόχου που έθεσε η Ρωσία όταν ξεκινούσε ο πόλεμος, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

«Αυτή τη στιγμή (η κατάσταση) είναι δύσκολη στη Σολεντάρ», αναγνώρισε η κυρία Μαλιάρ, εξηγώντας πως ο ρωσικός τακτικός στρατός και μισθοφόροι της εταιρείας Βάγκνερ εξαπολύουν αδιάκοπα επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ