ΥΠΕΞ Ουκρανίας: Ισχυρές πιέσεις στη Γερμανία για παράδοση αρμάτων μάχης
Ανανεώθηκε:
Σε μια προσπάθεια να ασκήσει πιέσεις στη Γερμανία, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα προειδοποίησε την Τρίτη (10/1) ότι όσο το Βερολίνο δεν παραδίδει στην Ουκρανία άρματα μάχης Leopard, «άμαχοι θα σκοτώνονται».
Σημειώνεται ότι, το Βερολίνο δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του Κιέβου για παράδοση αρμάτων μάχης Leopard.
Ειδικότερα, ο Κουλέμπα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη της Γερμανίδας ομολόγου του, Αναλένα Μπέρμποκ, στο Χάρκοβο δήλωσε ότι «όσο περισσότερο καθυστερεί μια τέτοια απόφαση, τόσο περισσότερα θύματα, τόσο περισσότεροι θάνατοι αμάχων θα υπάρξουν».
Πιέσεις στη Γερμανία για αποστολή Leopard
Την ανάγκη συντονισμού στις παραδόσεις όπλων στον ουκρανικό στρατό με τους συμμάχους της χώρας του επανέλαβε τη Δευτέρα (9/1), ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, καθώς εντείνεται η πίεση στο Βερολίνο να στείλει στο Κίεβο άρματα κύριας μάχης Leopard 2.
Ο Σολτς, που έχει τονίσει επανειλημμένα πως θεωρεί σημαντικό η Δύση να μην κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να μη δώσει λόγους στη Ρωσία να τη θεωρήσει μέρος της σύρραξης, επισήμανε πως οι σύμμαχοι «προετοίμαζαν, συζητούσαν και οργάνωναν καιρό» τις παραδόσεις των οπλικών συστημάτων αυτών.
Το Κίεβο αξιώνει να σταλούν πιο βαριά άρματα, ιδίως Λέοπαρντ, που θα αποτελούσαν άλλης τάξης στρατιωτική βοήθεια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πιέσεις στη Γερμανία για αποστολή Leopard στην Ουκρανία – Δεν θα αποφασίσουμε μόνοι, λέει ο Σολτς
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: «Εκπνέει» την Παρασκευή η προθεσμία για τις αιτήσεις των 2.500 ευρώ
02:00
Ειδική άδεια μητρότητας: Θετές μητέρες στις νέες δικαιούχους - Τι ισχύει για την εποχική απασχόληση
01:00
Ο «χάρτης» πληρωμών από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ: Οι καταβολές έως τις 31 Ιουλίου
00:30
Νιγηρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί και αρκετοί τραυματίες ύστερα από επίθεση ενόπλων
23:59