ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Παραμένουν υπό κατάσχεση οι λογαριασμοί του Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του

Qatar Gate: Παραμένουν υπό κατάσχεση οι λογαριασμοί του Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του
Το συνολικό ποσό που έχει κατασχεθεί από την εισαγγελία του Μπέργκαμο, ανέρχεται στις 247.000 ευρώ AP Photo/Luca Bruno

Παραμένουν υπό κατάσχεση οι ιταλικοί τραπεζικοί λογαριασμοί του Αντόνιο Παντσέρι, της συζύγου του Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και της κόρης τους, Σίλβια Παντσέρι, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatar Gate.

Ειδικότερα, το συνολικό ποσό που έχει κατασχεθεί από την εισαγγελία του Μπέργκαμο, ανέρχεται στις 247.000 ευρώ.

Η θέση των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας Παντσέρι, ότι το αίτημα και η απόφαση κατάσχεσης παρουσίαζαν προβλήματα σε σχέση με τη διαδικασία που επιλέχθηκε, δεν έγινε δεκτή.

Υπενθυμίζεται ότι, το αίτημα για «πάγωμα» των λογαριασμών προήλθε από την εισαγγελία των Βρυξελλών με την υποψία ότι στους συγκεκριμένους λογαριασμούς είναι πιθανό να κατατέθηκαν χρήματα που καταβλήθηκαν για δωροδοκίες, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποια ιταλική εισαγγελία πρόκειται να αναλάβει την όλη πρωτοβουλία, αλλά πιθανόν να είναι δικαστικοί της Λομβαρδίας, που έχει πρωτεύουσα το Μιλάνο. Επιπλέον, στην Ιταλία διεξάγονται ήδη έρευνες σε επτά «ύποπτους» λογαριασμούς του Παντσέρι, της κόρης του, του Φραντσέσκο Τζόρτζι και του συνδικαλιστή Λούκα Βιζεντίνι.

Σημειώνεται ότι, για τη σύζυγο και την κόρη του Παντσέρι, έφτασαν δύο διαφορετικές αποφάσεις από την Μπρέσια τις τελευταίες ημέρες: για την Κολεόνι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής» και δόθηκε το πράσινο φως για έκδοσή της, ενώ για τη Σίλβια Παντσέρι (και οι δύο βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό) οι δικαστές διαπίστωσαν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες στις φυλακές στο Βέλγιο. Η έφεση στην απόφαση για τη Κολεόνι εμποδίζει την εκτελεστότητα της παράδοσης που αποφασίστηκε από τους δικαστές.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά των δύο γυναικών εκτελέστηκε στις 9 Δεκεμβρίου στην Ιταλία, στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς Qatar Gate.παντ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ