ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Η De Standaard τη συνδέει άμεσα και με το Μorocco Gate - Συντονιστής ο Τζόρτζι

Εύα Καϊλή: Η De Standaard τη συνδέει άμεσα και με το Μorocco Gate - Συντονιστής ο Τζόρτζι
Eurokinissi

Νέες σοβαρές καταγγελίες έρχονται στο φως μέσα από ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας «De Standaard» για την πολύκροτη υπόθεση του Qatar Gate που έχει συγκλονίσει το Ευρωκοινοβούλιο.

Μάλιστα, οι Βέλγοι συνδέουν το σκάνδαλο με το Μαρόκο, καθώς αποκαλύπτουν πως οι Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζόρτζι έπαιρναν συγκεκριμένα ποσά, 50.000 ευρώ για κάθε αρνητική ψήφο σε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις επιτροπές της ΕΕ που με τη δική τους επιρροή θα κατέληγε σε θετική!

Έτσι, σύμφωνα με τον Ολλανδό δημοσιογράφο της εφημερίδας, Αντρέας Χούβερχοφεν, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Παντσέρι και ο Τζόρτζι είχαν στήσει τη δική τους «επιχείρηση» μέσα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το οποίο φέρονται να γνώριζαν πολλοί ευρωβουλευτές ακόμη και από το 2019.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της «De Standaard», αυτά τα έχει ήδη καταθέσει στις βελγικές Αρχές ο Τζόρτζι, αναφέροντας μάλιστα ότι τα γνώριζε και η σύντροφός του Εύα Καϊλή!

Το «Morocco Gate» είναι μία νέα υπόθεση λόμπινγκ που αναμένεται να απασχολήσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς η Ραμπάτ προσπαθούσε μέσα από το δίκτυο που είχε αναπτύξει μέσω Παντσέρι και Τζόρτζι να επιβάλλει στην Ευρωβουλή τα δικά της «θέλω». Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ολλανδό δημοσιογράφο της «De Standaard», το κύκλωμα είχε συγκεκριμένη «ταρίφα» για να μπλοκάρει τα εν λόγω αρνητικά ψηφίσματα και ανερχόταν στις 50.000 ευρώ.

Προκειμένου να στηρίξει τα επιχειρήματά του, ο δημοσιογράφος επικαλέστηκε την κατάθεση του Τζόρτζι στις βελγικές Αρχές, όπου και παραδέχθηκε ότι οι αντίστοιχες Αρχές του Μαρόκου του ζήτησαν να ασκήσει επιρροή στα ψηφίσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Ολλανδός ερευνητής δημοσιογράφος αποκάλυψε, παράλληλα, στην τηλεόραση του Alpha ότι ορισμένοι γνώριζαν - ήδη πριν από το 2019 - για τη δράση του Τζόρτζι στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, γεγονός που προκαλεί αρκετά ερωτήματα για τα όσα ισχυρίστηκε η Εύα Καϊλή στην κατάθεσή της, η οποία ανέφερε ότι έβλεπε μαύρες σακούλες, αλλά δεν ήξερε τι περιείχε το περιεχόμενό τους.

Ο Χούβερχοφεν, σημείωσε ότι ο Τζόρτζι ήταν γνωστός για την «περίεργη» συμπεριφορά του από το 2019, παρόλα αυτά κατάφερε να ασκεί επιρροή σε όλα τα ψηφίσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει στη συνέντευξή του ως κύριους υπόπτους για διαφθορά τον Αντόνιο Παντσέρι και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος εργαζόταν εκείνη την περίοδο για τον πρώην Ιταλό Ευρωβουλευτή.

Παρόλο που ο Παντσέρι σταμάτησε να εργάζεται για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019, ο Τζόρτζι δεν σταμάτησε καθώς προσπάθησε να γίνει ο «συντονιστής» των Σοσιαλδημοκρατών για τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διπλωμάτης από το Μαρόκο ανέφερε ότι πως υπήρχαν 147 ψηφίσματα εναντίον της Ραμπάτ, που κατάφερε το συγκεκριμένο δίκτυο να μπλοκάρει συγκεντρώνοντας αρκετές ψήφους, για να μην προχωρήσει.

Qatar Gate: Η πρώτη συνάντηση της Καϊλή με την κόρη της

Εν τω μεταξύ, τις φυλακές των Βρυξελλών επισκέφτηκε η δύο ετών κόρη της εμπλεκόμενης στο σκάνδαλο Qatar Gate, Εύας Καϊλή με τη συνοδεία του παππού της, το απόγευμα της Παρασκευής (6/1)

Σημειώνεται ότι, η ευρωβουλευτής παραμένει υπό κράτηση στις γυναικείες φυλακές Χάρεν στις Βρυξέλλες, ενώ η σημερινή είναι η πρώτη συνάντηση, διάρκειας τριών ωρών, της 23 μηνών κόρης της με τη μητέρα της από την ημέρα που η Εύα Καϊλή συνελήφθη και κρατείται.

Η κυρία Καϊλή είχε καταθέσει δια των συνηγόρων της αίτημα να της επιτραπεί να συναντήσει την δύο ετών κόρη της, το οποίο και έγινε δεκτό από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου και σήμερα το απόγευμα η συνάντηση αυτή έγινε γεγονός.

Η απόφαση των Βελγικών Αρχών να επιτραπεί η επίσκεψη

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος μίλησε σε εκπομπή του Alpha εξήγησε το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση των Βελγικών Αρχών να επιτρέψουν τελικά στην Εύα Καϊλή να δει το παιδί της για τρεις ώρες με την παρουσία του πατέρα της, Αλέξανδρο, ο οποίος φροντίζει την εγγονή του από την ημέρα της σύλληψης της κόρης του Εύας Καϊλή.

«Καταρχήν θέλω να ξέρετε, ότι δεν οικειοποιούμαι αυτήν την απόφαση», ανέφερε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος συνεχίζοντας: «δεν είμαι άνθρωπος που θα βγει να πει πως είμαι ο άνθρωπος που επέβαλε την απόφαση αυτή στις βελγικές Αρχές. Γνώμη μου είναι ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε η Διεθνής Αμνηστία στην απόφαση αυτή».

Όπως εξήγησε ο Έλληνας δικηγόρος της κυρίας Καϊλή, αρχικά δεν επετράπη στην πελάτισσά του να δει το παιδί της καθώς οι Αρχές υποστήριζαν ότι εξαιτίας της απεργίας που είχαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο επί του παρόντος, ενώ διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Εύα Καϊλή να μην επιθυμεί η ίδια να συναντήσει την κόρη της:

«Δεν ισχύει ότι η Εύα Καϊλή δεν ήθελε να δει το παιδί της. Εγώ μεταφέρω τη φωνή της Εύας Καϊλή. Η επίσημη πληροφορία που είχαν δώσει είναι ότι πρόκειται για μια νέα φυλακή η οποία δεν έχει στελεχωθεί επαρκώς. Είναι σε απεργία πολλοί υπάλληλοι της φυλακής και ακριβώς γι’αυτούς τους λόγους δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα επί του παρόντος να συναντήσει το παιδάκι της, γιατί είναι και άλλες κρατούμενες που έχουν προτεραιότητα στα παιδιά. Αυτά ακούγαμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ