ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Εξιτήριο για τον πρώην πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου από νοσοκομείο στη Φλόριντα

Βραζιλία: Εξιτήριο για τον πρώην πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου από νοσοκομείο στη Φλόριντα
Εξιτήριο έλαβε ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου AP Photo/Bruna Prado

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έλαβε εξιτήριο από νοσοκομείο στο Ορλάντο, στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ, την Τρίτη (10/1) όπου εισήχθη μία μέρα νωρίτερα (9/01).

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από πηγή προσκείμενη στην οικογένειά του και από τον δημοσιογράφο Λάουρου Ζαρντίμ, της εφημερίδας, O Globo.

Ο κ. Μπολσονάρου, που μετέβη αεροπορικώς στη Φλόριντα 48 ώρες προτού ολοκληρωθεί η θητεία του, ήταν ο μεγάλος απών στην τελετή του κεντροαριστερού διαδόχου του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα την 1η Ιανουαρίου, εισήχθη στο νοσοκομείο μια μέρα αφού χιλιάδες ακροδεξιοί εισέβαλαν στις έδρες των τριών εξουσιών στην Μπραζίλια, στο Κογκρέσο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το προεδρικό μέγαρο, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.

Στον πρώην αρχηγό του κράτους προσφέρθηκαν φροντίδες για πόνους στο έντερο, που συνδέονται με την επίθεση με μαχαίρι που είχε υποστεί από ψυχικά διαταραγμένο κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσής του το 2018. Ο γιατρός του κ. Μπολσονάρου διαβεβαίωσε πως δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ