Νέος επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων της Ουκρανίας
Σε αλλαγές προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφορικά με τις κρίσεις στις οποίες για πολλοστή φορά προχώρησε ο Σεργκέι Σοϊγκού στο στράτευμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας επικεφαλής όλων των επιχειρήσεων στα Ουκρανικά εδάφη, τα οποία η ρωσική πλευρά επιμένει να χαρακτηρίζει "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής του Γενικού επιτελείου στρατού, Βαλερί Γκερασίμοφ.
Στον Γκερασίμοφ θα αναφέρονται τόσο ο στρατός μισθοφόρων της Wagner που επιχειρεί σήμερα στα πεδία του Ντονμπάς όσο και ο διοικητής των δυνάμεων μέχρι σήμερα Σεργκέι Σουροβίκιν.
Δυτικοί αναλυτές αναφέρουν πως η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά του Κρεμλίνου δείχνει μία σαφή αδυναμία από την μία να ελέγξει η Μόσχα την ομάδα της Wagner και από την άλλη μία σαφή ένδειξη για την ευθλυνη που θα αποδοθεί για την απώλεια της Χερσώνας στα τέλη του 2022.
«20 χρόνια παλεύω να βγάλω σύνταξη»: Όσα έλεγε ο 89χρονος την προηγούμενη των πυροβολισμών
14:59
Στα Τίρανα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας
14:58
Ο γιος του Ινδού δισεκατομμυριούχου Αμπάνι προσφέρει καταφύγιο στους ιπποπόταμους του Εσκομπάρ
14:56
«Καμπανάκι» για μείωση του πληθυσμού στη Γερμανία - Ιστορικό χαμηλό για τις γεννήσεις μεταπολεμικά
14:48