ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Θετική η δυναμική» της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία

Πούτιν: «Θετική η δυναμική» της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι «όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Άμυνας (Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

«Θετική δυναμική» εκτίμησε ότι έχει η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από την κατάληψη της πόλης Σολεντάρ, στα ανατολικά της χώρας -κάτι που συνεχίζει να διαψεύδει το Κίεβο.

«Η δυναμική είναι θετική και όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου. Ελπίζω ότι οι μαχητές μας θα μας ευχαριστήσουμε ακόμη περισσότερο με τα στρατιωτικά τους αποτελέσματα», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1.

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα κύμα πυραυλικών επιδρομών εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών και υποδομών χθες Σάββατο.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία στην ανατολική πόλη Ντνίπρο, χθες το απόγευμα, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έκανε λόγο αναφορά στην Ντνίπρο ως συγκεκριμένο στόχο οποιωνδήποτε επιδρομών.

Παράλληλα ανέφερε ότι τα στρατεύματά της σημειώνουν πρόοδο προς την πόλη Μπαχμούτ - επίκεντρο των ρωσικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες - στην ουκρανική επαρχία Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν προς τα βόρεια προάστια της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ