ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: «Σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση των πολυτελών προορισμών της Ευρώπης

Βουλγαρία: «Σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση των πολυτελών προορισμών της Ευρώπης
Η μελέτη λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των εστιατορίων με αστέρι Michelin, πολυτελών σπα και ξενοδοχείων 5 αστέρων ανά ένα εκατομμύριο τουρίστες AP Photo/Giannis Papanikos

Σύμφωνα με μελέτη του OVO Network, όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ, η Βουλγαρία είναι ανάμεσα στους πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Η μελέτη λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των εστιατορίων με αστέρι Michelin, πολυτελών σπα και ξενοδοχείων 5 αστέρων ανά ένα εκατομμύριο τουρίστες, τον δείκτη ασφάλειας και τις τάσεις αναζήτησης πολυτελείας.

Συγκεκριμένα η Σόφια βρέθηκε στην τρίτη θέση στις επιλογές για αποδράσεις ευεξίας με τα 83 σπα 4 αστέρων και άνω, που ισοδυναμεί με 60 πολυτελή σπα ανά ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Ο μέσος αριθμός ιαματικών λουτρών 4 αστέρων και άνω σε μια πόλη στη μελέτη είναι 129, που ισοδυναμεί με 26 ανά εκατομμύριο τουρίστες. Οι μόνες πόλεις που ξεπέρασαν τη Σόφια ήταν η Βαρκελώνη (η οποία έχει 87 πολυτελή σπα ανά εκατομμύριο τουρίστες) και η Ζυρίχη με λίγο λιγότερο από 74 ανά εκατομμύριο τουρίστες, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην 4η και 5η θέση βρέθηκαν Βερολίνο και Παρίσι. Επίσης, στο ίδιο τηλεγραφήμα αναφέρεται πως η Σόφια είναι ένας από τους πιο trendy προορισμούς για πολυτελείς διακοπές, ούσα στη 10η θέση σε αποτελέσματα αναζήτησης του Google για πολυτελείς προορισμούς.

Όπως αναφέρεται, η Σόφια διαθέτει 12 ξενοδοχεία 5 αστέρων που υπολογίζεται σε 8,7 ανά ένα εκατομμύριο τουρίστες (5η στη συνολική κατάταξη). Αυτό είναι 140% περισσότερο από τον μέσο όρο της μελέτης για 5 ξενοδοχεία 5 αστέρων ανά ένα εκατομμύριο τουρίστες. Οι ελβετικές πόλεις Ζυρίχη και Γενεύη είναι οι κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για πολυτελείς διακοπές στην Ευρώπη, με τη Μαδρίτη να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ