ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Συνελήφθη άνδρας για το δέμα ουρανίου που βρέθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου

Βρετανία: Συνελήφθη άνδρας για το δέμα ουρανίου που βρέθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου
Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 60 ετών, συνελήφθη στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου AP Photo / Matt Dunham, FILE

Ενας άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας σχετικά με την ανεύρεση μικρής ποσότητας ουρανίου στο αεροδρόμιο του Χίθροου πριν από μερικές μέρες.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 60 ετών, συνελήφθη στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου, μέρος του οποίου αφορά την κτήση και παρασκευή ραδιολογικού υλικού. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τον Απρίλιο.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έρευνα διεξάγεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την κατάσχεση στις 29 Δεκεμβρίου μικρής ποσότητας ουρανίου σε πακέτο στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Το βρετανικό ταμπλόιντ The Sun ανέφερε ότι το πακέτο προερχόταν από το Πακιστάν και έφτασε στην Αγγλία με αεροπλάνο που προερχόταν από το Ομάν.

Ο διοικητής της αστυνομίας Ρίτσαρντ Σμιθ δήλωσε ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία, το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με οποιουδήποτε είδους απειλή για το κοινό. Η έρευνα συνεχίζεται.

Η ανακάλυψη μιας πολύ μικρής ποσότητας ουρανίου είναι φυσικά ανησυχητική, αλλά δείχνει την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών και των ελέγχων που εφαρμόζονται από τους εταίρους μας για τον εντοπισμό τέτοιου είδους υλικού, πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ