ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Ελαφρά υποχώρηση της στάθμης του Σηκουάνα σήμερα το πρωί

Παρίσι: Ελαφρά υποχώρηση της στάθμης του Σηκουάνα σήμερα το πρωί
REUTERS/Christian Hartmann

Για πρώτη φορά την τελευταία εβδομάδα έπεσε κάτω από τα 6,07 μ. μέτρα η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα σήμερα το πρωί έχοντας λίγες ώρες νωρίτερα ανέβει έως τα 6,10 μ, σύμφωνα με την υπηρεσία πρόληψης Vigicrues.

Επί της ουσίας και μετά από οκτώ μέρες συνεχούς ανόδου των υδάτων, ο Σηκουάνας επανήλθε στο επίπεδο που είχε χθες στις 20:00 στο Παρίσι όταν και τέθηκαν σε συναγερμό οι γαλλικές αρχές.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ είχε δηλώσει χθες ότι είναι "πιθανόν το επίπεδο να σταθεροποιηθεί μεταξύ 6,10 μ. και 6,40 μ. τη νύχτα".

Επί του παρόντος, πάντως, η στάθμη παραμένει κάτω από την πλημμύρα του 1982 (6,18 μ.) και απέχει μακράν από την ιστορική του 1910 (8,62 μ.).

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας εξακολουθεί να αναμένει βροχοπτώσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι οποίες όμως "δεν θα έχουν τίποτα κοινό" με εκείνες του περασμένου.

Χθες η άνοδος των υδάτων στον ποταμό έφθασε στο ψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 και πλέον χρόνων, κάτι που οδήγησε τις αρχές της πόλης να λάβουν σειρά προληπτικών μέτρων: τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ παρέμειναν κλειστά, τα ποταμόπλοια έμειναν στην αποβάθρα, οδοφράγματα ανεγέρθηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό του "κόκκινου συναγερμού" στον οποίο τέθηκε η πόλη ότι οι υπάλληλοι των μουσείων του Λούβρου και του Ορσέ πακέταραν σε φρενήρεις ρυθμούς τα φημισμένα έργα τέχνης υπό την απειλή ακόμη μεγαλύτερης καταστροφής μεταφέροντάς τα σε ασφαλείς χώρους.

Διαβάστε ακόμα:

Συναγερμός στο Παρίσι από τις πλημμύρες - «φυγαδεύουν» τα αριστουργήματα του Λούβρου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ