ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι για πολύνεκρη επίθεση στο Ντνίπρο: Αναγκαία η επίσπευση στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση

Ζελένσκι για πολύνεκρη επίθεση στο Ντνίπρο: Αναγκαία η επίσπευση στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση
Ζητά από τους συμμάχους «να επισπεύσουν τη λήψη αποφάσεων» AP Photo/Carolyn Kaster

Έκκληση στη Δύση απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για ταχύτερες και καλύτερα συντονισμένες αποφάσεις με την στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας, έπειτα από την πολύνεκρη πυραυλική επίθεση σε συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Ντνίπρο.

«Αυτό που συνέβη στο Ντνίπρο, το γεγονός ότι η Ρωσία σχεδιάζει νέες προσπάθειες για να αναλάβει την πρωτοβουλία κινήσεων στον πόλεμο, το γεγονός ότι η φύση της στρατιωτικής δράσης στο μέτωπο απαιτεί νέες αποφάσεις για παραδόσεις όπλων (…) υπογραμμίζει απλώς πόσο σημαντικό είναι να συντονιστούν όλες οι προσπάθειες του συνασπισμού που υπερασπίζεται την Ουκρανία και την ελευθερία», είπε ο ουκρανός πρόεδρος στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Οι ισχυρισμοί του Κρεμλίνου για το γεγονός

Σε τουλάχιστον 37 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον ρωσικό βομβαρδισμό πολυκατοικίας στη Ντνίπρο, στην ανατολική Ουκρανία, το Σάββατο. Το Κρεμλίνο από την πλευρά του αρνήθηκε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έβαλαν στο στόχαστρο συγκροτήματα κατοικιών κατά την πυραυλική τους επίθεση. Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι θα σταλούν στη χώρα βαρέα όπλα από τη Δύση.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό περιφερειακό κυβερνήτη Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, από το πυραυλικό πλήγμα που εξαπέλυσε η Ρωσία το Σάββατο εναντίον πολυκατοικίας στο Ντνίπρο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 37 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

«Τριάντα εννέα άνθρωποι σώθηκαν, 75 έχουν τραυματιστεί», επεσήμανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ρεζνιτσένκο διευκρίνισε ότι «η τύχη 35 άλλων κατοίκων της πολυκατοικίας δεν είναι γνωστή», την ώρα που συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ