ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ευθανασία στη γηραιότερη πολική αρκούδα λόγω νεφρικής ανεπάρκειας

ΗΠΑ: Ευθανασία στη γηραιότερη πολική αρκούδα λόγω νεφρικής ανεπάρκειας
Η αρκούδα είχε γεννηθεί στις 11 Δεκεμβρίου του 1989 έναν μήνα μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου AP Photo/Romas Dabrukas

Οι υπεύθυνοι ζωολογικού κήπου στο Κάνσας των ΗΠΑ, προχώρησαν στην απόφαση ευθανασίας της γηραιότερης πολικής αρκούδας του κόσμου, καθώς δεν ανταποκρινόταν στη θεραπεία που λάμβανε για νεφρική ανεπάρκεια, από την οποία και έπασχε.

Η «Βερολίνα», όπως ονομαζόταν, υπήρξε η γηραιότερη πολική αρκούδα καθώς είχε γεννηθεί στις 11 Δεκεμβρίου του 1989 έναν μήνα μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Πληροφορίες της βρετανικής «Metro», αναφέρουν ότι πριν πάρουν αυτή την απόφαση είχαν εξαντλήσει όλες τις θεραπευτικές επιλογές, αλλά υπέφερε.

«Δυστυχώς, η υγεία της είχε επιδεινωθεί σημαντικά και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν άλλες πρόσθετες ιατρικές επιλογές για τη βελτίωση της κατάστασής της. Της έγινε ευθανασία», ανέφερε σχετικά στην ανακοίνωσή του ο ζωολογικό κήπος, προσθέτοντας: «Η Βερολίνα θα λείψει πολύ από την οικογένεια του ζωολογικού της κήπου, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού, των εθελοντών και των επισκεπτών».

Η «Βερολίνα» γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι και μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο, Lake Superior, στο Ντουλούθ της Μινεσότα, όταν ήταν ενός έτους.

Μάλιστα, όταν ο βιότοπός της πλημμύρισε το 2012, είχε δραπετεύσει προσωρινά κολυμπώντας πάνω σε έναν βράχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ