ΚΟΣΜΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: O αγώνας για φυλετική δικαιοσύνη και ισότητα συνεχίζεται

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: O αγώνας για φυλετική δικαιοσύνη και ισότητα συνεχίζεται
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σχεδίαζε ακόμα μια πορεία προς την Ουάσινγκτον, την «Πορεία των Φτωχών», όταν δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου στο Μέμφις EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την προσπάθεια του για επίτευξη της φυλετικής ισότητας εξέφρασε πως θα συνεχίσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αφορμή για αυτή την ανάρτηση στάθηκε ο εορτασμός της Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στις 15 Ιανουαρίου, που αποτελεί για τις ΗΠΑ ημέρα ομοσπονδιακής αργίας και κυρίως επίσημη ημέρα προσφοράς προς τις κοινότητες στον διαρκή αγώνα της ισονομίας και της ισοπολιτείας όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως διακρίσεων.

«Είναι χρέος όλων μας να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας να ενωθούμε απέναντι στον ρατσισμό που εμφανίζει το φρικτό πρόσωπό του ξανά στον κόσμο μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο αρχιεπίσκοπος.

Όπως σημειώνει, «ο Δόκτωρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ηγετική φυσιογνωμία στον αγώνα για τις ανθρώπινες ελευθερίες και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, θα ήταν αυτόν το χρόνο 94 ετών, εάν ζούσε. ο αγώνας για φυλετική δικαιοσύνη και ισότητα συνεχίζεται μέχρι την όμορφη εκείνη ημέρα που όλοι θα συνειδητοποιήσουμε ότι ‘'είμαστε όλοι ένα εν Χριστώ''».

Ο ιερέας σχεδίαζε ακόμα μια πορεία προς την Ουάσινγκτον, την «Πορεία των Φτωχών», όταν δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου στο Μέμφις.

Μετά θάνατον έλαβε πολλές διακρίσεις όπως το Προεδρικό Μετάλλιο για την Ελευθερία και το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου. Το 1986, η 15η Ιανουαρίου (η ημέρα της γέννησής του) ανακηρύχθηκε επίσημη εορτή στις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ