ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ ταρακούνησε την ανατολική Ινδονησία

Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ ταρακούνησε την ανατολική Ινδονησία
Εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού, με κατοίκους της πόλης να προσπαθούν να φύγουν από τα σπίτια τους (AP Photo/Tatan Syuflana)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την ανατολική Ινδονησία και τις νότιες Φιλιππίνες την Τετάρτη (18/1), χωρίς να αναφερθούν άμεσα ζημιές, ενώ δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανέφερε ότι ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 48 χιλιομέτρων, με επίκεντρο 154 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ινδονησιακής πόλης Τομπέλο στην επαρχία Μαλούκου.

Εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού, με κατοίκους της πόλης να προσπαθούν να φύγουν από τα σπίτια τους.

Ο κάτοικος Pius Ohoiwutun περιέγραψε ότι κάποιοι άνθρωποι έφυγαν τρέχοντας από τα σπίτια όταν έγινε ο σεισμός. «Ένιωσα λίγο να ταλαντεύομαι, ενώ έβλεπα να κουνιούνται και οι λάμπες», είπε ο Ohoiwutun.

Ο υποθαλάσσιος σεισμός έγινε επίσης αισθητός σε αρκετές επαρχίες και πόλεις στις νότιες Φιλιππίνες, αλλά δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι από την Υπηρεσία Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Γεωφυσικής της Ινδονησίας.

Και τα δύο έθνη βρίσκονται στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», το τόξο των σεισμικών ρηγμάτων γύρω από τη λεκάνη του Ειρηνικού, όπου συμβαίνουν οι περισσότεροι από τους σεισμούς και οι ηφαιστειακές εκρήξεις στον κόσμο.

Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε επίσης στην ανατολική Ινδονησία νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ