ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Συνελήφθη και η λογίστρια του Παντσέρι

Qatar Gate: Συνελήφθη και η λογίστρια του Παντσέρι
Σε βάρος της εν λόγω γυναίκας απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων AP / Marc Dossman/ European Parliament

Συνελήφθη στο Μιλάνο η λογίστρια του πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, του ανθρώπου που φέρεται ως «εγκέφαλος» του σκανδάλου δωροδοκίας και διαφθοράς εντός του Ευρωκοινοβουλίου, το επονομαζόμενο Qatar Gate.

Οι ιταλικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή της μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα που εκδόθηκε σήμερα από τους Βέλγους εισαγγελείς.

Σε βάρος της εν λόγω γυναίκας, η οποία ονομάζεται Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων.

Τα γραφεία της είχαν ερευνηθεί πρόσφατα στο πλαίσιο της υπόθεσης, στην οποία φέρονται επίσης να εμπλέκονται το Μαρόκο, καθώς και το Κατάρ.

Ο Παντσέρι, ο κύριος ύποπτος για το «Κατάργκεϊτ», συνήψε συμφωνία με τους βέλγους εισαγγελείς στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται γι' αυτόν ποινή φυλάκισης ενός έτους. Υπέγραψε μια ομολογία με αντάλλαγμα την εν λόγω ποινή φυλάκισης, ένα πρόστιμο και την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων του που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος και υπολογίζεται ότι η αξία τους ανέρχεται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ανακοίνωσαν Βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς. Ο ίδιος συμφώνησε να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνές της.

Η συμφωνία συνήφθη αφού ο δικηγόρος του δήλωσε πως τα πρόσωπα, σε βάρος των οποίων διεξάγονται έρευνες, κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης έως τεσσάρων ετών και μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Παντσέρι είχε δώσει στον επίσης ύποπτο Βέλγιο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα 120.000 ως 140.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ