ΚΟΣΜΟΣ

Μεσανατολικό: Νεκροί δύο ακόμη Παλαιστίνιοι από τα πυρά του ισραηλινού στρατού

Μεσανατολικό: Νεκροί δύο ακόμη Παλαιστίνιοι από τα πυρά του ισραηλινού στρατού
Σημειώνεται ότι, οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί από την αρχή του 2023, ανέρχονται στους 17 AP Photo/Jose Luis Magana

Νεκροί κατέληξαν δύο ακόμη Παλαιστίνιοι το πρωί της Πέμπτης (19/1) από πυρά του ισραηλινού στρατού.

Ειδικότερα, η δολοφονία των Παλαιστίνιων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο πρώτος Παλαιστίνος ονομάζεται Τζάουαντ Φαρίντ Μπαουάκνα και «σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο στήθος», ενώ ο δεύτερος ονομάζεται Άντχαμ Μοχάμεντ Μπασέμ Τζαμπαρίν και χτυπήθηκε από σφαίρα «ψηλά στην κοιλιακή χώρα».

Σύμφωνα με λογαριασμούς στο Telegram που συνδέονται με ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στην πόλη, ο Τζαμπαρίν ήταν 28 ετών και μαχητής σε τοπική οργάνωση, ενώ ο Μπαουάκνα ήταν 57 ετών.

Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος από την αρχή του έτους πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά νυκτερινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη, δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι, με τη δολοφονία των ανωτέρω, οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί από την αρχή του 2023, κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων με τις ισραηλινές δυνάμεις ή εποίκους στη Δυτική Όχθη, ανέρχονται στους 17.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ