ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Μπέρδεψε σε φωτογραφία την πρώην σύζυγό του με γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό

Τραμπ: Μπέρδεψε σε φωτογραφία την πρώην σύζυγό του με γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό
Η 79χρονη πλέον Κάρολ, υποστηρίζει ότι την βίασε στα δοκιμαστήρια ενός καταστήματος το 1995 ή το 1996 AP Photo/Gerald Herbert

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μπέρδεψε σε φωτογραφία την πρώην σύζυγό του, με δημοσιογράφο που τον κατηγορεί για βιασμό. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος, που κατηγορείται από την Ε.Τζιν Κάρολ ότι την βίασε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, μπέρδεψε τη Μάρλα Μέιπλς μαζί της, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο.

Ο 76χρονος αναμένεται να εμφανιστεί στις 10 Απριλίου σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε μια δίκη για δυσφήμιση της 79χρονης Κάρολ η οποία υποστηρίζει ότι την βίασε στα δοκιμαστήρια ενός καταστήματος το 1995 ή το 1996.

Και οι δύο τους έδωσαν ένορκη κατάθεση τον περασμένο Οκτώβριο για την υπόθεση αυτή.

Ο Τραμπ, που συμμετείχε στη διαδικασία μέσω βιντεοκλήσης, επανέλαβε την αμυντική γραμμή του: «Το λέω με μεγάλο σεβασμό: πρώτον, (η Κάρολ) δεν είναι ο τύπος μου και δεύτερον, αυτό δεν συνέβη ποτέ».

Όμως όταν του έδειξαν μια φωτογραφία του ιδίου και της Κάρολ, από μια δεξίωση, απάντησε: «Αυτή είναι η Μάρλα, η γυναίκα μου».

Χρειάστηκε να παρέμβει η δικηγόρος του, η Αλίνα Χάμπα, για να τον διορθώσει.

Ο Τραμπ ήταν παντρεμένος από το 1993 μέχρι το 1999 με την ηθοποιό Μάρλα Μέιπλς, 59 ετών. Γνώρισε την τρίτη σύζυγό του, τη Μελάνια, το 1998.

Η Κάρολ, πρώην αρθρογράφος στο περιοδικό Elle, προσέφυγε εναντίον του Τραμπ το 2019 κατηγορώντας τον ότι την δυσφήμισε επειδή χαρακτήρισε «παντελώς ψευδείς» τους ισχυρισμούς της ότι την βίασε.

Δήλωνε, όπως και στην κατάθεσή του, ότι η δημοσιογράφος «δεν ήταν ο τύπος του» και οι δικηγόροι του επέμεναν ότι τον κάλυπτε τότε η προεδρική ασυλία.

Για την κατηγορία του βιασμού η Κάρολ δεν μπορούσε να τον μηνύσει το 2019 επειδή το αδίκημα είχε παραγραφεί. Όμως στις 24 Νοεμβρίου 2022 τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης (Adult Survivors Act) που επιτρέπει, για έναν χρόνο, στα θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων να προσφύγουν στα αστικά δικαστήρια εναντίον των δραστών.

Αυτόν τον νόμο εκμεταλλεύτηκε η πρώην δημοσιογράφος και προσέφυγε εναντίον του Τραμπ για «δυσφήμιση», «βιαιοπραγία» και «επίθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ