ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Πυρκαγιά σε παραγκούπολη της Σεούλ - Απομακρύνθηκαν 500 άνθρωποι

Νότια Κορέα: Πυρκαγιά σε παραγκούπολη της Σεούλ - Απομακρύνθηκαν 500 άνθρωποι
Δεν έχουν αναφερθεί θύματα AP Photo/Ahn Young-joon

Πυρκαγιά ξέσπασε σε παραγκούπολη που βρίσκεται στη Σεούλ της Νότιας Κορέας το πρωί της Παρασκευής (20/1), από όπου απομακρύνθηκαν περίπου 500 άνθρωποι, σύμφωνα με ανακοίνωση του πυροσβεστικού σώματος.

Ειδικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 06:27 (τοπική ώρα Ελλάδας: στις 23:27 την Πέμοτη) στο χωριό Γκούριονγκ, αυθαίρετο οικισμό στη νότια Σεούλ όπου ζουν πάνω από 660 νοικοκυριά.

Περίπου 40 οικήματα στον χώρο αυτόν 1.700 τετραγωνικών μέτρων καταστράφηκαν, δήλωσαν αξιωματικοί της πυροσβεστικής. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 290 πυροσβέστες, 10 ελικόπτερα και άνδρες της αστυνομίας. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ, έκανε έκκληση να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές και να κινητοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της πυροσβεστικής, έκανε γνωστό η εκπρόσωπός του.

Ο υπουργός Εσωτερικών Λι Σανγκ-μιν έδωσε εντολή να γίνει προσπάθεια να αποφευχθούν οι ζημιές και να αποτραπεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς σε παρακείμενες περιοχές κατοικίας.

Το Χωριό Γκούριονγκ, μια από τις τελευταίες παραγκουπόλεις που απομένουν στη Σεούλ, αποτελεί για πολλούς σύμβολο των κοινωνικών ανισοτήτων στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Η περιοχή είναι επιρρεπής σε πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλες καταστροφές. Πολλά από τα σπίτια έχουν φτιαχτεί από ξύλα και χαρτόνια. Κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και έλλειψη ασφάλειας εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης.

Τα σχέδια για την ανάπτυξη της περιοχής και τη μεταφορά των κατοίκων σε επιδοτούμενη στέγη ελάχιστη πρόοδο έχουν σημειώσει εν μέσω της ατελείωτης διελκυστίνδας των νόμιμων ιδιοκτητών του χώρου, των κατοίκων και των αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ