ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλικός Τύπος: Τι λένε οι δικηγόροι Παντσέρι και Ταραμπέλα για το Qatar Gate

Ιταλικός Τύπος: Τι λένε οι δικηγόροι Παντσέρι και Ταραμπέλα για το Qatar Gate
O δικηγόρος του Παντσέρι AP Photo

Δηλώσεις του δικηγόρου του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, φιλοξενεί ο ιταλικός ιστότοπος TgCOM24, επιχειρώντας να αναδείξει μια άλλη διάσταση του σκανδάλου Qatar Gate και υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του δεν είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος αυτού.

Όπως δήλωσε ο Laurent Kennes, ο πελάτης του «δεν δωροδόκησε ποτέ τον για εαυτό του» ενώ υποστήριξε πως άλλοι άνθρωποι, από το Κατάρ και το Μαρόκο, τού ζήτησαν να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση και οργάνωσαν τα πάντα.

«Δεν είναι ο ίδιος εγκέφαλος της οργάνωσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Kennes, και συμπλήρωσε:

«Το εκμεταλλεύτηκε; Φυσικά και το έκανε. Έδρασε ενεργά; Πράγματι. Αλλά δεν είναι ο πρωταγωνιστής. Ο Παντσέρι αποφάσισε να μιλήσει και καθόρισε εκ των προτέρων την ποινή του. Ο νόμος προβλέπει τη συνεργασία με τη δικαιοσύνη».

Την ίδια ώρα, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera φιλοξενεί συνέντευξη του Maxim Töller, δικηγόρου του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα που επίσης φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο χρηματισμού.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι ο Ταραμπέλα έλαβε 120.000 με 140.000 ευρώ, ο δικηγόρος του υποστήριξε πως αυτό είναι «απολύτως ψευδές».

«Ο Παντσέρι το λέει αυτό για να διαπραγματευτεί μια μικρότερη ποινή» εξήγησε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ