ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι χώρες της Βαλτικής ζητούν από τη Γερμανία να στείλει «τώρα» Leopard

Ουκρανία: Οι χώρες της Βαλτικής ζητούν από τη Γερμανία να στείλει «τώρα» Leopard
Ο υπουργός της Λετονίας τόνισε ότι η Γερμανία έχει ευθύνη στην αποκατάσταση της ειρήνης στην Ευρώπη AP Photo/Vadim Ghirda

Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών βαλτικών χωρών, της Λετονίας, Εσθονίας και Λιθουανίας κάλεσαν το πρωί του Σαββάτου (21/1) τη Γερμανία να παραδώσει «τώρα» βαρέα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο Λετονός υπουργός Εξωτερικών Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, με ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε πως «εμείς οι υπουργοί Εξωτερικών της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας, ζητούμε από τη Γερμανία να παράσχει από τώρα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «αυτό είναι απαραίτητο για να σταματήσει η ρωσική επίθεση, να βοηθηθεί η Ουκρανία και να αποκατασταθεί γρήγορα η ειρήνη στην Ευρώπη» προσθέτοντας ότι «η Γερμανία, ως πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη, έχει ιδιαίτερη ευθύνη σχετικά μ' αυτό».

Σημειώνεται ότι, οι σύμμαχοι της Ουκρανίας, οι οποίοι συνεδρίασαν την Παρασκευή (20/1), στο Ράμσταϊν της Γερμανίας, ανακοίνωσαν νέες σημαντικές παραδόσεις όπλων στη χώρα αυτή.

Ωστόσο, δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την παροχή βαρέων αρμάτων μάχης Leopard, τα οποία θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις ουκρανικές δυνάμεις ενόψει μιας εαρινής αντεπίθεσης εναντίον του ρωσικού στρατού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ