ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Δακρυσμένος στην κηδεία των νεκρών από την συντριβή του ελικοπτέρου

Ζελένσκι: Δακρυσμένος στην κηδεία των νεκρών από την συντριβή του ελικοπτέρου
Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δακρυσμένος και η σύζυγός του κατέθεσαν λουλούδια σε επτά φέρετρα ντυμένα με σημαία της Ουκρανίας AP Photo / Efrem Lukatsky

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και η σύζυγός του Ολένα, παρευρέθηκαν σήμερα Σάββατο (21/1) στην κηδεία των επτά ανώτερων στελεχών που έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ελικοπτέρου την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εσωτερικών Ντενίς Μοναστίρσκι και άλλους ανώτερους αξιωματούχους συνετρίβη στην πόλη Μπρόβαρι κοντά στο Κίεβο, και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 17 ανθρώπων, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εσωτερικών, Ντένις Μοναστίρσκι.

Ο Ντένις Μοναστίρσκι, επικεφαλής της αστυνομίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της χώρας, είναι ο υψηλότερος αξιωματούχος που σκοτώθηκε από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Στην κηδεία στην ουκρανική πρωτεύουσα του Κιέβου, ο πρόεδρος Ζελένσκι δακρυσμένος και η σύζυγός του κατέθεσαν λουλούδια σε επτά φέρετρα ντυμένα με σημαία της Ουκρανίας και μίλησαν με τις οικογένειες.

Μιλώντας αργά την Τετάρτη, ο Ζελένσκι είπε ότι υπάρχουν «αρκετές» θεωρίες που διερευνώνται για να εξηγήσουν τη συντριβή του ελικοπτέρου που σκότωσε τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας και άλλους 17 στο Κίεβο .

Μάλιστα μετά από αίτημα του Ουκρανού προέδρου ο οποίος δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν ατυχήματα σε καιρό πολέμου», ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια.

«Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ξεκίνησε έρευνα για αυτό το φρικτό περιστατικό», ανέφερε ο Ζελένσκι.

«Ζήτησα από τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας, σε συνεργασία με όλες τις άλλες αρμόδιες αρχές, να διερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η καταστροφή», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ