ΚΟΣΜΟΣ

Στροφή των Βρετανών προς το Brexit με προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων

Στροφή των Βρετανών προς το Brexit με προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων
REUTERS / NEIL HALL

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις δύο εβδομάδες από τότε που οι στοιχηματικές εταιρίες πρόσφεραν σε απόδοση 1,12 την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα δεδομένα φαίνεται πως έχουν αλλάξει σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Τις προηγούμενες ημέρες καταγραφόταν ισορροπία, ωστόσο σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοπσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Observer, το Brexit έχει πάρει προβάδισμα.

Όπως γράφει ο Guardian, μέσα σε διάστημα δύο μόλις εβδομάδων, το ποσοστό αυτών που τάσσονται υπέρ του Brexit αυξήθηκε κατά περίπου 3%, την ίδια ώρα που το ποσοστό υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. μειώθηκε κατά 4%.

Μεγάλο ρόλο σε αυτή την αύξηση και μείωση των ποσοστών αντίστοιχα, έπαιξαν οι απόψεις που εκφράστηκαν το τελευταίο διάστημα για τη μετανάστευση.

Βάσει των αποτελεσμάτων αυτής της δημοσκόπησης, στην οποία συμμετείχαν 2.007 άτομα, το 41% των ψηφοφόρων, δηλαδή περίπου δύο στους πέντε, θεωρούν ότι το μεταναστευτικό παίζει κατά πολύ μεγάλο ρόλο στην τελική επιλογή τους.

Όπως προκύπτει γενικότερα από τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται εδώ και καιρό στη Βρετανία, το εκλογικό σώμα φαίνεται να διαχωρίζεται βάσει της κοινωνικής τάξης και των πολιτικών πεποιθήσεων.

Αυτό που φαίνεται με μια πρώτη ματιά είναι ότι οι εύποροι επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. ενώ οι ηλικιωμένοι και οι οικονομικά ασθενέστεροι τάσσονται υπέρ του Brexit.

Επιπλέον, οι Λονδρέζοι προτιμούν ξεκάθαρα την παραμονή, ενώ αντίθετα, το Brexit υποστηρίζουν με πολύ θέρμη οι κάτοικοι των ανατολικών περιοχών.

Διαβάστε επίσης

Μενουμευρωπαίοι vs Φευγουμευρωπαίοι

Bρετανικό δημοψήφισμα: Κερδίζει έδαφος το Brexit εκτιμά η J.P. Morgan

Γιούνκερ: Δε θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των ευρωπαϊκών συνθηκών αν ψηφιστεί το Brexit

ΔΗΜΟΦΙΛΗ