ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στο Λος Άντζελες: 10 νεκροί και 10 οι τραυματίες - Αναζητείται ο ύποπτος

Πυροβολισμοί στο Λος Άντζελες: 10 νεκροί και 10 οι τραυματίες -  Αναζητείται ο ύποπτος
'Ενοπλος ζωσμένος με πυρομαχικά στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους AP Photo/Jae C. Hong

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους μαζικούς πυροβολισμούς κι επιπλέον δέκα τραυματίστηκαν στο Μοντερέι Παρκ στο Λος Άντζελες.

Σημειώνεται ότι, οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ, παράλληλα έχουν κάνει έκκληση σε όσους τον συναντήσουν να επικοινωνήσουν άμεσα στα τηλέφωνα επικοινωνίας που έχουν δημοσιευθεί.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται ορισμένοι από τους τραυματίες, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Λος Άντζελες, Άντριου Μέιγερ, ενώ πρόσθεσε ότι «οι θαμώνες έτρεξαν έξω από το χώρο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί ουρλιάζοντας, όταν έφτασαν οι αξιωματικοί».

Συμπλήρωσε επίσης, ότι «οι αστυνομικοί μπήκαν στην τοποθεσία και εντόπισαν επιπλέον θύματα, εκ των οποίων όσα επέζησαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».

Το περιστατικό συνέβη κοντά σε περιοχή όπου γιορταζόταν το κινεζικό νέο έτος, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.

Σημειώνεται δε, ότι το Μόντερεϊ Πάρκ είναι μία πόλη περίπου 60.000 κατοίκων με μεγάλη ασιατική κοινότητα, η όποια βρίσκεται 16 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λος Άντζελες.

Ιδιοκτήτης καταστήματος που βρίσκεται απέναντι από το δρόμο όπου συνέβη το περιστατικό, δήλωσε στους Los Angeles Times ότι τρία άτομα μπήκαν μέσα στο εστιατόριό του και του είπαν να κλειδώσει την πόρτα, γιατί απ’ έξω βρίσκεται άνδρας με πολυβόλο. Του είπαν ακόμη ότι ο ένοπλος ήταν ζωσμένος με πυρομαχικά.

Βίντεο που έχει κάνει το γύρο του των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναπαριστά τις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ