ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Λος Άντζελες: «Άνδρας ασιατιακής καταγωγής» ο δράστης, που παραμένει άφαντος

Μακελειό στο Λος Άντζελες: «Άνδρας ασιατιακής καταγωγής» ο δράστης, που παραμένει άφαντος
Ασιατικής καταγωγής πιστεύει η Αστυνομία ότι είναι ο δράστης του μακελειού στο Λος Άντζελες AP Photo/Jae C. Hong

Στο μακελειό στο Μοντερέι Παρκ στο Λος Άντζελες  το μόνο δεδομένο είναι ότι δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καθώς ο δράστης διαφεύγει ακόμα της σύλληψης

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη και το μόνο στοιχείο που έχουν στα χέρια τους είναι οι περιγραφές όσων έζησαν το περιστατικό

«Αυτή την ώρα, η πολύ προκαταρκτική μας περιγραφή είναι αυτή ενός άνδρα ασιατικής καταγωγής», δήλωσε ο σερίφης Ρόμπερτ Λούνα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μόντερεϊ Παρκ, πόλη της οποίας η πλειονότητα των κατοίκων είναι ασιατικής καταγωγής.

Ο δράστης, σύμφωνα με την Αστυνομία είναι από 30 έως 50 ετών,

Η κατάσταση των δέκα τραυματιών από τους μαζικούς πυροβολισμούς είναι από σταθερή έως κρίσιμη, δήλωσε ο σερίφης προσθέτοντας ότι πέντε γυναίκες και πέντε άνδρες σκοτώθηκαν στην σφαγή, οι ηλικίες τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Οι αρχές ερευνούν ακόμη το κίνητρο της επίθεσης με τα πυρά που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, τόνισε ο σερίφης.

Το περιστατικό συνέβη κοντά σε περιοχή όπου γιορταζόταν το κινεζικό νέο έτος, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.

Σημειώνεται δε, ότι το Μόντερεϊ Πάρκ είναι μία πόλη περίπου 60.000 κατοίκων με μεγάλη ασιατική κοινότητα, η όποια βρίσκεται 16 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λος Άντζελες.

Ιδιοκτήτης καταστήματος που βρίσκεται απέναντι από το δρόμο όπου συνέβη το περιστατικό, δήλωσε στους Los Angeles Times ότι τρία άτομα μπήκαν μέσα στο εστιατόριό του και του είπαν να κλειδώσει την πόρτα, γιατί απ’ έξω βρίσκεται άνδρας με πολυβόλο. Του είπαν ακόμη ότι ο ένοπλος ήταν ζωσμένος με πυρομαχικά.

Βίντεο που έχει κάνει το γύρο του των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναπαριστά τις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ