ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω παγωμένης ομίχλης στο αεροδρόμιο Χίθροου

Λονδίνο: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω παγωμένης ομίχλης στο αεροδρόμιο Χίθροου
Ο υδράργυρος έπεσε στους -8.4 βαθμούς Κελσίου AP Photo/Alberto Pezzali

Δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί από το βράδυ της Κυριακής (22/1) στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, εξαιτίας της παγωμένης ομίχλης που έχει επικρατήσει το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή.

Ειδικότερα, η διοίκηση του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να μειωθεί ο αριθμός πτήσεων που θα διενεργείται κατά 15%, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Η British Airways, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει αναβάλει περίπου 80 πτήσεις, σύμφωνα με το BBC. Μεταξύ των ακυρωμένων προορισμών, ήταν και πτήσεις προς Βερολίνο, Άμστερνταμ και Μαιάμι.

Σημειώνεται ότι, τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/1) ήταν η πιο κρύα νύχτα της τελευταίας δεκαετίας, με τον υδράργυρο να πέφτει στους -8.4 βαθμούς Κελσίου. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2010 και η πιο κρύα νύχτα τον Ιανουάριο από το 1987.

Ακόμα χαμηλότερη θερμοκρασία εντοπίστηκε στην περιοχή Σάντον Ντάουνχαμ, Σάφλοκ, όπου έφτασε στους -9.8 βαθμούς Κελσίου.

Καλύτερη ήταν η κατάσταση στη Σκωτία, συγκριτικά με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ο υδράργυρος έφτασε τους 10.1 βαθμούς Κελσίου στα Χάιλαντς.

Με ανακοίνωσή της, η British Airways ανέφερε «ζητάμε συγγνώμη στους επιβάτες, οι πτήσεις των οποίων επηρεάστηκαν και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουν στον προορισμό τους, το συντομότερο δυνατόν».

Παρότρυνε δε, τους πελάτες της, να επισκέφτονται για ενημερώσεις τον ιστότοπο της εταιρείας προτού ξεκινήσουν για το αεροδρόμιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ