ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Οι συνήγοροι της κόρης του Παντσέρι προσφεύγουν κατά της έκδοσής της στο Βέλγιο

Qatar Gate: Οι συνήγοροι της κόρης του Παντσέρι προσφεύγουν κατά της έκδοσής της στο Βέλγιο
H κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια (AP Photo/Luca Bruno)

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης προσέφυγαν οι συνήγοροι της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια, κατά της απόφασης έκδοσης της πελάτισσάς τους στο Βέλγιο, η οποία ελήφθη από το εφετείο της Μπρέσια.

Οι συνήγοροι της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παντσέρι, προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης κατά της απόφασης έκδοσης της πελάτισσάς τους στο Βέλγιο, η οποία ελήφθη από το εφετείο της Μπρέσια.

Ανάλογη προσφυγή έχει κατατεθεί και κατά της απόφασης έκδοσης της συζύγου του Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι. Οι δύο αυτές υποθέσεις αναμένεται να εξεταστούν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας στις 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς της Μπρέσια, οι συνθήκες κράτησης στις βελγικές φυλακές δεν παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάτι που είχαν αμφισβητήσει οι δικηγόροι της Σίλβια Παντσέρι και της μητέρας της.

Υπενθυμίζεται ότι υπό κατάσχεση παραμένουν οι ιταλικοί τραπεζικοί λογαριασμοί του Αντόνιο Παντσέρι, της συζύγου του Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και της κόρης τους, Σίλβια Παντσέρι, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatar Gate.

Ειδικότερα, το συνολικό ποσό που έχει κατασχεθεί από την εισαγγελία του Μπέργκαμο, ανέρχεται στις 247.000 ευρώ.

Η θέση των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας Παντσέρι, ότι το αίτημα και η απόφαση κατάσχεσης παρουσίαζαν προβλήματα σε σχέση με τη διαδικασία που επιλέχθηκε, δεν έγινε δεκτή.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά των δύο γυναικών εκτελέστηκε στις 9 Δεκεμβρίου στην Ιταλία, στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς Qatar Gate

ΔΗΜΟΦΙΛΗ