ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Καλύπτουν τα κεφάλια από τις κούκλες στις βiτρίνες με εντολή των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Καλύπτουν τα κεφάλια από τις κούκλες στις βiτρίνες με εντολή των Ταλιμπάν
Η εντολή των Ταλιμπάν ήταν ακόμη και για αφαίρεση ή αποκεφαλισμό των μανεκέν από τις βιτρίνες AP/Ebrahim Noroozi

Ασύλληπτες εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από βιτρίνες καταστημάτων στο Αφγανιστάν, όπου καλύπτουν τα κεφάλια από τις κούκλες, έπειτα από εντολή των Ταλιμπάν.

Στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, η κατάσταση αυτή πλέον είναι μία πραγματικότητά, με τους καταστηματάρχες να προβαίνουν σε αυτή την κίνηση, έπειτα από εντολή της κυβέρνησης Ταλιμπάν.

Η εντολή δεν ήταν μόνο η κάλυψη, αλλά ακόμη και η αφαίρεση ή ο αποκεφαλισμός των μανεκέν από τις βιτρίνεςAP/Ebrahim Noroozi

Η εντολή των Ταλιμπάν ήταν όχι μόνο η κάλυψη, αλλά ακόμη και η αφαίρεση ή ο αποκεφαλισμός των μανεκέν από τις βιτρίνες.

Στις φωτογραφίες που εδώ και μέρες έχουν κατακλίσει το διαδίκτυο, οι κούκλες στις βιτρίνες είναι ντυμένες με εθνικές ή παραδοσιακές ενδυμασίες και τα πρόσωπά τους καλύπτονται είτε με ασορτί μαντήλια είτε με σακούλες και αλουμινόχαρτο.

Οι κούκλες στις βιτρίνες είναι ντυμένες με εθνικές ή παραδοσιακές ενδυμασίες και τα πρόσωπά τους καλύπτονται είτε με ασορτί μαντήλια είτε με σακούλες και αλουμινόχαρτοAP/Ebrahim Noroozi

Η Αφγανής ακτιβίστρια Sara Wahedi, πήρε θέση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, και αναρτώντας κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρει, «Το μίσος των Ταλιμπάν για τις γυναίκες επεκτείνεται πέρα από τις ζωντανές. Είναι πλέον υποχρεωτικό για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να καλύπτουν τα πρόσωπα από τις κούκλες στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Αυτές οι δυστοπικές εικόνες είναι ένα σημάδι του πόσο χειρότερη θα γίνει η ζωή των Αφγανών γυναικών αν ο κόσμος δεν σταθεί στο πλευρό τους», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ