ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: «Θα απογοητεύσω τους αντιπάλους μας, έχουμε αρκετά όπλα»

Μεντβέντεφ: «Θα απογοητεύσω τους αντιπάλους μας, έχουμε αρκετά όπλα»
Διαψεύδει Ουκρανούς και Δυτικούς αξιωματούχους πως η Ρωσία αντιμετωπίζει ελλείψεις όπλων AP / Ekaterina Shtukina / Sputnik Pool

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της ΡωσίαςΝτμίτριΜεντβέντεφαναφορικά με την επάρκεια πυρομαχικών της χώρας, τονίζοντας ότι η χώρα διαθέτει αρκετά αποθέματα προκειμένου να συνεχίσει να πολεμά την Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο Μεντβέντεφ στη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο Καλάσνικοφ στο Ιζέβσκ, περίπου 1.000 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, είπε χαρακτηριστικά πως «οι αντίπαλοί μας παρακολουθούν, κάνουν κατά καιρούς δηλώσεις ότι δεν έχουμε τούτο ή εκείνο ... θέλω να τους απογοητεύσω. Έχουμε αρκετά από όλα».

Παράλληλα, σε βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ φαίνεται να επιθεωρεί τουφέκια Καλάσνικοφ, οβίδες πυροβολικου, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Ουκρανοί και Δυτικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν πει πως η Ρωσία αντιμετωπίζει ελλείψεις όπλων μετά την εκτόξευση χιλιάδων οβίδων πυροβολικού και πυραύλων στην Ουκρανία, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος πριν από ακριβώς 11 μήνες.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε σε αξιωματούχους κατά τη διάρκειά της επίσκεψης πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση για αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν χρησιμοποιήσει drones σε πολλές επιθέσεις αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος καθώς είναι σχετικά φθηνά, ακριβή και θεωρούνται ασφαλέστερα από τα επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το Ιράν έχει εφοδιάσει τη Ρωσία με τα λεγόμενα «drones καμικάζι» καθώς και με πυραύλους εδάφους-αέρος για τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα η Δύση να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ