Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ναι» τελικά από το Βερολίνο για τα Leopard 2
Η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Χέμπεστραϊτ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε την πρόθεσή του κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιτρέψει τη διάθεση των Leopard 2 στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Και συνέχισε:
«Αυτό είναι το αποτέλεσμα των εκτεταμένων διαβουλεύσεων που έγιναν με τους στενότερους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους. Αυτή η απόφαση ακολουθεί την πάγια θέση μας για στήριξη της Ουκρανίας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Η κυβερνητική ανακοίνωση αποκαλύπτει πως η Γερμανία θα στείλει σε πρώτη φάση 14 Leopard 2.
«Στόχος είναι να δημιουργηθούν γρήγορα δύο τάγματα με τανκ Leopard 2 για την Ουκρανία» τονίζεται σχετικά.
Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε πως η Γερμανία αναμένεται να εκπαιδεύσει προσωπικό στα Leopard 2.
«Η εκπαίδευση των Ουκρανών αναμένεται να ξεκινήσει γρήγορα στη Γερμανία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
ΥΠΕΣ Ιταλίας: «Η ICE δεν θα πραγματοποιήσει ποτέ αστυνομικές επιχειρήσεις στην επικράτειά μας»
14:12
Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο τρίτος τραυματίας
14:05
Η Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου διαλόγου: Εναρκτήριο Συμπόσιο του Διεθνούς Κοινού των Ακαδημιών
13:54
ΗΠΑ: Σήμερα ανακοινώνεται η ποινή του άνδρα που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τραμπ
13:53