ΚΟΣΜΟΣ

Στόλτενμπεργκ: Τα Leopard που έστειλε η Γερμανία, βοηθούν την Ουκρανία να νικήσει

Στόλτενμπεργκ: Τα Leopard που έστειλε η Γερμανία, βοηθούν την Ουκρανία να νικήσει
Ο Στόλτενμπεργκ διαβεβαίωσε ότι η κίνηση αυτή αναμένεται να καθορίσει την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία, υπέρ της αμυνόμενης χώρας AP Photo/Andreea Alexandru

Την απόφαση της Γερμανίας να στείλει άρματα μάχης Leopard χαιρέτισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, την Τετάρτη (25/1), με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ διαβεβαίωσε ότι η κίνηση αυτή αναμένεται να καθορίσει την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία, υπέρ της αμυνόμενης χώρας.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «σε μια κρίσιμη στιγμή για τον πόλεμο που εξαπολύθηκε από τη Ρωσία, μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί, να νικήσει και να τον κερδίσει ως ανεξάρτητο κράτος», πρόσθεσε σε μήνυμά του στο Twitter.

Η απόφαση της Γερμανίας να στείλει άρματα μάχης Leopard

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διστακτικότητας τελικά η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει στην Ουκρανία άρματα μάχης Leopard 2

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς αποφάσισε να εγκρίνει την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, επιτρέποντας παράλληλα σε άλλες χώρες (όπως π.χ. η Πολωνία) να κάνουν το ίδιο, μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η απόφαση αφορά την παράδοση τουλάχιστον μιας ίλης αρμάτων μάχης Leopard 2 A6.

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι και άλλοι σύμμαχοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν τα χνάρια της Γερμανίας και να ενισχύσουν με άρματα μάχης τον ουκρανικό στρατό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ