ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Σήμερα η απόφαση για τη σύζυγο και την κόρη του Παντσέρι

Qatar Gate: Σήμερα η απόφαση για τη σύζυγο και την κόρη του Παντσέρι
H κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια AP Photo/Luca Bruno

Ελεύθερες, αναμένεται να αφεθούν σήμερα Πέμπτη (26/1), η κόρη και η σύζυγος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παντσέρι και Μαρία Κολεόνι, που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό για την υπόθεση Qatar Gate.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού τύπου, σήμερα θα συνεδριάσουν οι δικαστές για την πιθανή άρση του κατ’ οίκον περιορισμού, και η κίνηση αυτή φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή με τις Αρχές, στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας και μεταμέλειας του.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η γυναίκα όσο και η κόρη του βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό στην Ιταλία, από την ημέρα που συνελλήφθηκαν, στις 9 Δεκεμβρίου 2022.

Όπως μεταδίδει η ιταλική Corriere della Sera επικαλούμενη έναν από τους συνηγόρους τους, οι δύο γυναίκες σίγουρα θα κληθούν «από τις Βρυξέλλες», όπου θα μεταβούν ως ελεύθεροι πολίτες και δηλώνει πως οι πελάτισσές του «είναι πρόθυμες να ανακριθούν».

Το Βέλγιο θα αποσύρει το αίτημα για έκδοση της κόρης και της συζύγου του

Η άρση του μέτρου αυτού και η απελευθέρωσή τους θεωρείται συνέπεια της απόφασης η Εισαγγελία των Βρυξελλών να αποσύρει το αίτημα έκδοσης των δύο γυναικών από την Ιταλία στο Βέλγιο, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Η αλλαγή στάσης», σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης της Σίλβια Παντσέρι και Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, «συμπεραίνεται από επίσημο έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε τις προηγούμενες ώρες», όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa.

Το πρωί της Τρίτης (24/1), οι δικηγόροι της Σίλβια Παντσέρι ανακοίνωσαν ότι προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας κατά της απόφασης του Εφετείου της Μπρέσια, να εκδοθεί η πελάτισσά τους στο Βέλγιο. Η σχετική ετυμηγορία για την έκδοση της κόρης και της συζύγου του Παντσέρι αναμένεται στις 31 Ιανουαρίου. Αν, όμως, επιβεβαιωθεί και επίσημα η αλλαγή στάσης των Βέλγων εισαγγελέων, θα σημαίνει ότι πλέον η διαδικασία στερείται αντικειμένου.

«Θα πρέπει να δούμε αν η απόφαση αυτή συνεπάγεται την απελευθέρωση της Σίλβια Παντσέρι και της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι», δήλωσε ένας από τους δυο συνηγόρους υπεράσπισης των συγγενών του Παντσέρι. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο γυναίκες βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό στη βόρεια Ιταλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ