ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία - Covid19: Παράταση υποχρεωτικών τεστ για Κινέζους ταξιδιώτες μέχρι 15 Φεβρουαρίου

Γαλλία - Covid19: Παράταση υποχρεωτικών τεστ για Κινέζους ταξιδιώτες μέχρι 15 Φεβρουαρίου
Η Κίνα εγκατέλειψε την αυστηρή πολιτική της «μηδενικής COVID» στις αρχές Δεκεμβρίου AP/Ahn Young-joon

Την παράταση των υποχρεωτικών τεστ κορωνοϊού των ταξιδιωτών από την Κίνα, έως και τις 15 Φεβρουαρίου, έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η Γαλλία, σύμφωνα με την Le Monde.

Στο ενδιάμεσο, παρότι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι ο αριθμός των μολύνσεων έχει κορυφωθεί, κάποιοι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για την πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων στις επαρχιακές περιοχές που είναι λιγότερο εξοπλισμένες για να διαχειριστούν την κατάσταση καθώς εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν για να βρεθούν με τις οικογένειές τους για τους εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Στις 30 Δεκεμβρίου η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για COVID που έχει γίνει λιγότερο από 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους καθώς η Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς για τον κορονοϊό.

Το μέτρο, το οποίο επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, επέβαλε τεστ για όλες τις πτήσεις από την Κίνα, περιλαμβανομένων πτήσεων με ενδιάμεσο σταθμό, και απαιτούσε από τους ταξιδιώτες αεροπλάνων που έφθαναν από την Κίνα τη χρήση μάσκας.

Η Κίνα εγκατέλειψε την αυστηρή πολιτική της «μηδενικής COVID» στις αρχές Δεκεμβρίου μετά τις διαδηλώσεις κατά των περιορισμών επιτρέποντας στους πολίτες να ταξιδέψουν και στον ιό να εξαπλωθεί ραγδαία ανά τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ