ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Μια Ουκρανή ανάμεσα στους νεκρούς στις επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ

Ζελένσκι: Μια Ουκρανή ανάμεσα στους νεκρούς στις επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ
«Μοιραζόμαστε τον πόνο του Ισραήλ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ. Μεταξύ των θυμάτων είναι μια Ουκρανή. Ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων» AP Photo

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε σήμερα, Σάββατο (28/1) τα συλλυπητήριά του έπειτα από τις επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ κατά τις οποίες, όπως είπε, ένας Ουκρανός πολίτης συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών.

«Μοιραζόμαστε τον πόνο του Ισραήλ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ. Μεταξύ των θυμάτων είναι μια Ουκρανή. Ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε ο ίδιος στο Twitter.


«Τα εγκλήματα διαπράχτηκαν με κυνικό τρόπο κατά την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος . Η τρομοκρατία δεν θα πρέπει να έχει καμία θέση στο σημερινό κόσμο. Ούτε στο Ισραήλ ούτε στην Ουκρανία», έγραψε ο Ζελένσκι.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση με πυροβολισμούς σε συναγωγή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ το βράδυ της Παρασκευής (27/1), ανέφερε η Jerusalem Post. Η ισραηλινή υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) έκανε λόγο για τουλάχιστον 10 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν σε σοβαρή κατάσταση. Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης άρχισε να πυροβολεί την ώρα που έβγαινε κόσμος από τη συναγωγή.

Τουλάχιστον πέντε από τα θύματα, μία γυναίκα και τέσσερις άνδρες, ανέφερε μέλος της Μαγκέν, ήταν ήδη νεκρά όταν έφτασαν οι διασώστες.

Άλλοι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση

Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει, ανέφερε η υπηρεσία, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ