ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate - Καϊλή: «Δεν είπε ποτέ ότι έδωσε τη βαλίτσα στον πατέρα της για να την κρύψει»

Qatar Gate - Καϊλή: «Δεν είπε ποτέ ότι έδωσε τη βαλίτσα στον πατέρα της για να την κρύψει»
Ο Κ. Δημητρακόπουλος, αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι ούτε στην κατάθεσή της, ούτε στην απολογία της στον ανακριτή, ούτε και στη δεύτερη κατάθεση η ευρωβουλευτής παραδέχεται ότι έδωσε την βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να την κρύψει ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Διευκρινίσεις σχετικά με το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή, που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την υπόθεση του Qatar Gate, έδωσε ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο Κ. Δημητρακόπουλος, αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι ούτε στην κατάθεσή της, ούτε στην απολογία της στον ανακριτή, ούτε και στη δεύτερη κατάθεση η ευρωβουλευτής παραδέχεται ότι έδωσε την βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να την κρύψει.

Τονίζει ότι το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε πριν από τις καταθέσεις και πως συνεπώς δεν υπάρχει αποδεικτικό μέσο που να στηρίζει την παραδοχή.

«Η κυρία Καϊλή έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομία στις 10/12/22, απολογία στον ανακριτή στις 11/12/22, νέα κατάθεση στην αστυνομία στις 19/12/22. Πουθενά δεν λέει ότι έδωσε την βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να τα κρύψει. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε προγενέστερα των καταθέσεων -απολογίας , στις 9/12/22. Δεν υπάρχει συνεπώς αποδεικτικό μέσο που να στηρίζει την εσφαλμένη παραδοχή του ότι η κυρία Καϊλή έδωσε εντολή να κρύψει ο πατέρας της τα χρήματα», αναφέρει χαρκατηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Η κυρία Καϊλή, μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων αισθάνθηκε ότι τα χρήματα αυτά ήσαν ένα τοξικό τέρας, που έπρεπε άμεσα να απομακρύνει από το κοινό με τον σύντροφο της διαμέρισμα. Παρακάλεσε τον πατέρα της να μεταφέρει την βαλίτσα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου από εκεί τα χρήματα θα τα παραλάμβανε ο πραγματικός κάτοχος αυτών, τον οποίον ζωγράφιζαν δημοσιεύματα της Le soir».

«Η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας ρητά απαγορεύεται στο Βέλγιο, γιατί προκαλεί δυσχέρεια στην έρευνα αλλά και εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη», καταλήγει η ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τι ανέφερε το ένταλμα σύλληψης που είδε το φως της δημοσιότητας

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, που αποκάλυψε το ένταλμα σύλληψης, στο επίσημο έγγραφο, με ημερομηνία 9/12/2022, γίνεται αναφορά για ένα δίκτυο, «εγκέφαλος» του οποίου ήταν ο Αντόνιο Παντσέρι.

Σε αυτό επισημαίνεται ότι η Εύα Καϊλή έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα, που υπήρχαν σε βαλίτσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

«Η κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει πως γνώριζε ότι στο παρελθόν ο σύζυγός της με τον Παντσέρι είχαν κοινές δραστηριότητες, αφού ήταν συνεργάτες και ότι έχουν περάσει από το διαμέρισμά της, βαλίτσες. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι ο σύζυγός της εμπλέκεται σε αυτό το δίκτυο», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο ένταλμα σύλληψης.

Σε άλλο σημείο του εγγράφου, αναφέρεται ότι «από την έρευνα προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές από τον κ. Παντσέρι στην κ. Καϊλή μέσω του συζύγου της. Δηλαδή ότι ο Πανστέρι είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η κ. Καϊλή μιλά με την Ολλανδέζα» και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται να είπε στον Τζιόρτζι ότι είναι καλύτερο «να της πεις να σταματήσει να μιλάει μαζί της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ