ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar Gate: Ο Παντσέρι έδινε εντολές στην Καϊλή μέσω του Τζόρτζι - Ποια είναι η «Ολλανδέζα»

Qatar Gate: Ο Παντσέρι έδινε εντολές στην Καϊλή μέσω του Τζόρτζι - Ποια είναι η «Ολλανδέζα»
Ένα από τα στοιχεία που φαίνεται να έχουν στα χέρια τους οι βελγικές αρχές είναι ότι η Εύα Καϊλή έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα INTIME

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο του Qatar Gate και το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή που την οδήγησε σε βελγική φυλακή.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έδινε εντολές στην Εύα Καϊλή μέσω του συζύγου της Φραντσέσκο Τζόρτζι πράγμα που οδήγησε τις βελγικές αρχές στο ένταλμα σύλληψης της Ελληνίδας ευρβουλευτού.

Το επίσημο έγγραφο φέρει ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου 2022 και σε αυτό αναφέρεται αναφέρεται ένα δίκτυο, του οποίου «εγκέφαλος» ήταν ο Παντσέρι.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, υπάρχουν στοιχεία που ενοχοποιούν την Εύα Καϊλή, η οποία κρατείται προσωρινά στις βελγικές φυλακές.

Ένα από τα στοιχεία που φαίνεται να έχουν στα χέρια τους οι Αρχές είναι ότι η Εύα Καϊλή έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που αναφέρεται στη 2η σελίδα του εν λόγω εγγράφου:

«H κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε πως στο παρελθόν ο σύζυγός της με τον Παντσέρι είχαν κοινές δραστηριότητες, αφού ήταν συνεργάτες, και ότι έχουν περάσει από το διαμέρισμά τους βαλίτσες. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι ο σύζυγός της εμπλέκεται σε αυτό το δίκτυο».

Στην 3η σελίδα του εγγράφου που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, αναφέρεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι είχε παραπονεθεί στον Φραντσέσκο Τζόρτζι για την Εύα Καϊλή, η οποία φέρεται να είχε επαφές με μία «Ολλανδέζα».

Στο έγγραφο δεν κατονομάζεται η Ολλανδέζα, πιθανότατα όμως να είναι μία Ολλανδέζα ευρωβουλευτής, η οποία δεν έπαιρνε θέση υπέρ το Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο:

«Από την έρευνα προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές (σ.σ έμμεσα) από τον κ. Παντσέρι στη κ. Καϊλή μέσω του συζύγου της. Δηλαδή ότι ο κ. Παντσέρι είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η κ. Καϊλή μιλά με την ‘Ολλανδέζα’. Και ο κ. Παντσέρι είχε πει στον σύζυγό της να παρέμβει λέγοντας: "Θα ήταν σωστό να της πεις να σταματήσει"».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ