ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινά drones «βλέπουν» οι Αμερικανοί πίσω από επίθεση στο Ιράν

Ισραηλινά drones «βλέπουν» οι Αμερικανοί πίσω από επίθεση στο Ιράν
Σύμφωνα με πηγές, την συγκεκριμένη επίθεση φαίνεται να εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Ισραήλ με την χρήση drones AP / Ministry of Defense Spokesperson’s Office

Μία επίθεση με σοβαρές ζημιές σημειώθηκε την (Κυριακή 2/1) στην πόλη Ισφαχάν στο Ιράν και είχε ως στόχο εργοστάσιο παραγωγής πολεμικού υλικού της χώρας.

Την επίθεση αυτή τα μέσα του Ιράν την χαρακτήρισαν αποτυχημένη ως προς τον στόχο καταστροφής του εργοστασίου και σημείωσαν πως δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες παρά μόνο υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται αμερικανικά μέσα, την συγκεκριμένη επίθεση φαίνεται να εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Ισραήλ με την χρήση drones και υπογραμμίζεται πως για την συγκεκριμένη ενέργεια δεν υπήρξε καμία εκ των
προτέρων ενημέρωση από το Ισραήλ προς το Πεντάγωνο.

Το υπουργείο Άμυνας του Ιράν μέχρι τώρα δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη τοποθέτηση για το συγκεκριμένο συμβάν, όπως αντίστοιχα και οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Τα τελευταία χρόνια μία σειρά από «ορφανές» επιθέσεις σημειώνονται στο Ιράν, με την ηγεσία της χώρας να δείχνει σχεδόν πάντοτε προς το Ισραήλ. Η σοβαρότερη τέτοια επίθεση σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2020 στο πυρηνικό εργοστάσιο του Νατάνζ, ένα σημείο κομβικό για το πυρηνικό πρόγραμμα των ιρανών και ένα σημείο στο οποίο σύμφωνα τόσο με τις αμερικανικές όσο και τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες το Ιράν επιχειρεί συστηματικά εμπλουτισμό ουρανίου. Από την πυρκαγιά τότε είχε καταστραφεί πολύ μεγάλο μέρος του συγκεκριμένου εργοστασίου, ενώ τελικώς οι ιρανικές αρχές δεν εξέδωσαν καμία ανακοίνωση που να αφορά τα αίτια της καταστροφής και το ποιος πιστεύουν πως βρισκόταν πίσω από το συμβάν.

Έναν χρόνο ακριβώς μετά την πυρκαγιά, πολύωρο blackout συνέβη στο ακριβώς ίδιο σημείο, με τους Ιρανούς να μιλούν για τρομοκρατική ενέργεια από την πλευρά του Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ