ΚΟΣΜΟΣ

Πυρά Ερντογάν στην αντιπολίτευση: «Χαιρετίζουν την Ελλάδα για τα F-35»

Πυρά Ερντογάν στην αντιπολίτευση: «Χαιρετίζουν την Ελλάδα για τα F-35»
«Δεν θα πούμε "ναι" στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όσο επιτρέπει να καίγεται και να σκίζεται το Κοράνι», είπε ο Τούρκος πρόεδρος AP Photo / Darko Bandic

Πυρά στην αντιπολίτευση για τα F-35 με αφορμή Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχολιάζοντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του ένα κοινό κείμενο των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι με το κείμενο αυτό χαιρετίζουν τη Δύση και την Ελλάδα και «όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας».

«Χαιρετίζουν τη Δύση, που δεν θέλει να γίνει ισχυρότερη η χώρα μας, λέγοντας ότι θα αγγίξουμε τα πυρηνικά και δημόσια-ιδιωτικά έργα του Ακουγιού. Ντροπή. Χρειαζόσασταν η Δύση να πει μπράβο; Δείτε σε τι κατάσταση έχουν περιέλθει. Χαιρετίζουν όσους εχθρεύονται συνειδητά και συστηματικά την Τουρκία, λέγοντας ότι θα επιστρέψουμε στο έργο των F-35, που είναι συνδεδεμένο με την παραίτηση της χώρας μας από τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε πολλά θέματα. Χαιρετούν την Ελλάδα λέγοντας ότι θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Μάλιστα ο Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε και στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος χθες εισήγαγε ένα νέο σύνθημα από παλιά τουρκική ταινία που έγινε μάλιστα viral στα social media. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε πει χθες:«Είμαι ο Κεμάλ, έρχομαι». Σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν του απάντησε με άλλο σύνθημα: «Μπάι μπάι Κεμάλ».

«Δεν θα πούμε "ναι" στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όσο επιτρέπει να καίγεται και να σκίζεται το Κοράνι»

Αναφερόμενος ο Ερντογάν στην Σουηδία, επανέλαβε ότι δεν θα συμφωνήσει για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ:

«Όσο αφήνετε το ιερό μου βιβλίο, το Κοράνι, να καεί και να σκιστεί, δεν θα λέμε «ναι» στην είσοδό σας στο ΝΑΤΟ. Η άποψή μας για την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι θετική, όχι όμως για τη Σουηδία», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ