ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Έντεκα στρατιώτες νεκροί σε δύο επιθέσεις τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ

Συρία: Έντεκα στρατιώτες νεκροί σε δύο επιθέσεις τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ
Τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν τίποτα για αυτές τις δύο επιθέσεις AP Photo/ φωτογραφία αρχείου

Έντεκα Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο επιθέσεις που εξαπέλυσε η  τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Και οι δύο επιθέσεις σημειώθηκαν στην επαρχία του Ιντλίμπ. Από την πρώτη, εναντίον ενός στρατιωτικού φυλακίου κοντά στο Καφρ Ρούμα, σκοτώθηκαν οκτώ στρατιώτες. Λίγο αργότερα, άλλοι τρεις στρατιώτες «σκοτώθηκαν από πυρά ελεύθερων σκοπευτών» κοντά στο Καφρ Ναμπλ, μια κοινότητα που βρίσκεται κοντά στο Καφρ Ρούμα.

Τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν τίποτα για αυτές τις δύο επιθέσεις.

Περίπου η μισή επαρχία του Ιντλίμπ και τομείς των όμορων επαρχιών της Χάμας, του Χαλεπιού και της Λαττάκειας ελέγχονται από τη Χαγιάρ Ταχρίρ αλ Σαμ και άλλες ομάδες ανταρτών, με μικρότερη επιρροή.

Από τα τέλη του 2022 η HTS ενέτεινε τους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του στρατού του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στο Ιντλίμπ, μετά την «προσέγγιση» της Συρίας με την Τουρκία, σχολίασε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Στην περιοχή αυτή ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι, οι μισοί εκ των οποίων είναι εκτοπισμένοι από άλλες επαρχίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ