ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση Πεσκόφ: Μεγαλύτερη χρήση των δυνατοτήτων μας ως απάντηση στους δυτικούς

Προειδοποίηση Πεσκόφ: Μεγαλύτερη χρήση των δυνατοτήτων μας ως απάντηση στους δυτικούς
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ έδωσε την απάντηση αυτή όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

Η Ρωσία θα κάνει μεγαλύτερη χρήση των δυνατοτήτων της να απαντήσει καθώς η Δύση αυξάνει τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Καθώς νέα όπλα στέλνονται από την συλλογική Δύση, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό το δυναμικό της για να απαντήσει στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφέδωσε την απάντηση αυτή όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η απάντηση της Ρωσίας θα ξεπερνά τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων.

Μήνυμα Πούτιν για την αποστολή Leopard 2 στην Ουκρανία

Εντωμεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, συνέκρινε την σημερινή μάχη κατά της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της με την νίκη της Ρωσίας κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια ομιλία του για την επέτειο των 80 χρόνων από την καθοριστική μάχη του Στάλινγκραντ.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι σίγουρη ότι θα νικήσει στην Ουκρανία, όπως έγινε και πριν από 80 χρόνια.

Είπε επίσης ότι για μία ακόμη φορά η Ρωσία είναι αντιμέτωπη με την Γερμανία, καθώς επέκρινε το Βερολίνο για την υπόσχεση του να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 για να υποστηρίξει την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης.

Προτεραιότητα να σταματήσουν οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί σε ρωσικά εδάφη

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας, προκειμέμνου να θέσει ως προτεραιότητά του την προστασία των ρωσικών εδαφών από βομβαρδισμούς των ουκρανικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την αποκατάσταση κατεστραμμένων κατοικιών, ο Πούτιν δήλωσε ότι σπίτια στις περιοχές Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ καθώς και την Κριμαία που παράνομα προσαρτήθηκε το 2014 στη Ρωσία, «υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν» από τον ουκρανικό στρατό.

Ο Πούτιν έκανε μάλιστα λόγο για «βομβαρδισμούς από νεοναζιστικά μορφώματα», όπως μεταδίδει το CNNi.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ