ΗΠΑ: Έρευνα του FBI στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς

Η ομοσπονδιακή αστυνομία πρόκειται να ερευνήσει το σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αναζητώντας απόρρητα έγγραφα, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές με γνώση της υπόθεσης.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης συζητά με τους νομικούς εκπροσώπους του Πενς για να προγραμματίσει την έρευνα. Οι δικηγόροι του Πενς δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε ένα αίτημα να σχολιάσουν το δημοσίευμα αυτό.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNNi, πρόκειται να ερευνηθεί και το γραφείο του πρώην αντιπροέδρου.
Τον Ιανουάριο ο δικηγόρος του πρώην αντιπροέδρου, Γκρεγκ Τζέικομπ, αποκάλυψε ότι στο σπίτι του στην Ιντιάνα βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα και ότι τα παρέδωσε στο FBI. Όπως είπε, επρόκειτο για «μικρό αριθμό εγγράφων τα οποία θα μπορούσαν δυνητικά να περιέχουν ευαίσθητες ή απόρρητες πληροφορίες».
Επικαλούμενη μια πηγή προσκείμενης τον Πενς, η εφημερίδα γράφει ότι οι νομικοί σύμβουλοί του θεωρούν πως η προηγούμενη έρευνα ήταν εξαντλητική και δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλα διαβαθμισμένα έγγραφα.
Ξεχασμένα, διαβαθμισμένα έγγραφα έχουν βρεθεί επίσης στις κατοικίες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του νυν προέδρου, Τζο Μπάιντεν, από την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα. Και οι δύο ερευνώνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για εσφαλμένο χειρισμό απόρρητου υλικού.
Την Τετάρτη, πράκτορες του FBI ερεύνησαν το εξοχικό του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ, χωρίς όμως να βρουν διαβαθμισμένα έγγραφα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Δεν βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στην έρευνα του FBI στο σπίτι του Μπάιντεν

Αμερικανοί γερουσιαστές σε Μπάιντεν: F-16 στην Τουρκία μόνο μετά την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» το Μισισίπι (Pics & Vids)
16:20
Διορισμός 81 υπαλλήλων της προκήρυξης 9Κ/2021 για τις φυλακές της χώρας
16:09
Μεγάλες μπίζνες στις μικρές τράπεζες: Η Optima, η Attica Bank και ο πέμπτος πόλος
15:58
«Φρένο» στον καφέ εκτός σπιτιού βάζει η ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνα
15:57