ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στην έρευνα του FBI στο σπίτι του Μπάιντεν

ΗΠΑ: Δεν βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στην έρευνα του FBI στο σπίτι του Μπάιντεν
Oι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί πήραν μαζί τους για να εξετάσουν «κάποιο υλικό και χειρόγραφα σημειώματα που φαίνεται ότι σχετίζονται με την εποχή που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος» AP Photo / Susan Walsh

Κανένα διαβαθισμένο έγγραφο δεν βρέθηκε κατά την έρευνα που διενήργησαν σήμερα πράκτορες του FBI στην εξοχική κατοικία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ρίχομποθ του Ντέλαγουερ, ανακοίνωσε ο προσωπικός δικηγόρος του.

Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε στις 8.30 το πρωί και κράτησε τρεισήμισι ώρες. Έγινε «σε συντονισμό και με τη συνεργασία» των νομικών εκπροσώπων του Δημοκρατικού προέδρου με την ομοσπονδιακή αστυνομία, όπως δήλωσε ο Μπομπ Μπάουερ.

Μολονότι δεν βρέθηκαν έγγραφα που να φέρουν τον χαρακτηρισμό «απόρρητο», οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί πήραν μαζί τους για να εξετάσουν «κάποιο υλικό και χειρόγραφα σημειώματα που φαίνεται ότι σχετίζονται με την εποχή που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος» του Μπαράκ Ομπάμα (2009-17), πρόσθεσε ο δικηγόρος στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα αυτή στο Ρέχομποθ είναι η τρίτη κατά σειρά κατά την οποία ομοσπονδιακοί πράκτορες έψαξαν σε ακίνητα του αμερικανού προέδρου για να αναζητήσουν απόρρητο υλικό.

Στις 20 Ιανουαρίου το FBI ερεύνησε το σπίτι του Μπάιντεν στο Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ανακαλύπτοντας απόρρητα έγγραφα.

Το FBI ερεύνησε επίσης το γραφείο που χρησιμοποιούσε ο Τζο Μπάιντεν ότι ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον στα μέσα Νοεμβρίου, όπου ανακαλύφθηκαν 10 διαβαθμισμένα έγγραφα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ