ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: «Πράσινο φως» από την Γερμανία για παράδοση Leopard 1

Πόλεμος Ουκρανία: «Πράσινο φως» από την Γερμανία για παράδοση Leopard 1
Η παράδοσή τους μπορεί να γίνει αμέσως αφού επισκευαστούν, διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές AP Photo/Martin Meissner

Την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία, με σκοπό την στρατιωτική τους ενίσχυση αποφάσισε και ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση, ενώ συνομιλεί με το Κατάρ για την επαναγορά 15 αρμάτων εφοδιασμένων με δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard, προκειμένου να σταλθούν στο Κίεβο.

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung που κυκλοφορεί σήμερα, η παράδοσή τους μπορεί να γίνει αμέσως αφού επισκευαστούν, διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές στην εφημερίδα.

Οι Rheinmetall και Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) έχουν σκοπό να κάνουν επισκευές σε αυτά και να τα θέσουν στη διάθεση του ουκρανικού στρατού αν επιθυμεί να τα αγοράσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ γερμανοί αξιωματούχοι συνομιλούν με το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ για την ενδεχόμενη επαναγορά από το εμιράτο των Gepard που αγοράστηκαν για την ασφάλεια των σταδίων όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο, πάντα σύμφωνα με τη Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, που προσθέτει πως το Βερολίνο προσπαθεί επίσης να αγοράσει πυρομαχικά για αυτά από τη Ντόχα.

«Τα Gepard έχουν αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα από εταίρους μας, αυτό οπωσδήποτε θα βοηθούσε τους Ουκρανούς», εξήγησε ο νέος υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, ο Μπόρις Πιστόριους, στη γερμανική εφημερίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ