Τραγωδία στη Χιλή: Νεκροί πολίτες στην προσπάθεια διαφυγής από δασικές πυρκαγιές
Δεκάδες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στη Χιλή, που θρηνεί τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς, ενώ τουλάχιστον 140.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη. Η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τόχα ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι πέθαναν μέσα στα οχήματά τους στην πόλη Σάντα Χουάνα του Μπιόμπιο, περίπου 500 χιλιόμετρα νοτίως του Σαντιάγο.
Οι δύο από αυτούς εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε έναν δρόμο, ενώ οι άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή.
Η κυβέρνηση έχει κηρύξει σε κατάσταση καταστροφής τις περιοχές Μπιόμπιο και Νιούμπλε, όπου έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις του στρατού για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες. «Οι συνθήκες τις επόμενες ημέρες θα είναι επικίνδυνες», προειδοποίησε η υπουργός.
Ο πρόεδρος της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς διέκοψε τις θερινές διακοπές του και επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, όπου κατοικούν σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι. Λόγω των πυρκαγιών έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους ενώ πολλές κοινότητες εκκενώθηκαν.
Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι σήμερα στην πρωτεύουσα του Νιούμπλε, την Τσιγιάν, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην περιοχή θα πνέουν επίσης ισχυροί άνεμοι, με κίνδυνο να επιδεινωθεί η κατάσταση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σικάγο: Έκρυβε δύο χρόνια στον καταψύκτη τη νεκρή μητέρα για να παίρνει επιδόματα
Εύβοια: Νεκρή 21χρονη έπειτα από τσίμπημα σφήκας - Επί 40 λεπτά οι γιατροί έδωσαν μάχη
09:34
Η Άνια Τέιλορ-Τζόι «εισέρχεται» στη Μέση Γη με νέο ρόλο στο Lord of the Rings
09:24
Ρωσία: Φωτιά σε αποθήκη πετρελαίου στο Κρασνοντάρ έπειτα από επίθεση με drone
09:14
Ναύπλιο: Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο της νοσηλεύτριας - «Δεν άντεξε από την πίεση»
09:11