Μπάιντεν για κινεζικό μπαλόνι: «Διέταξα την κατάρριψή του το συντομότερο δυνατό»
Στην πρώτη δήλωσή του μετά την κατάρριψη του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλκονιού προέβη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
Όπως είπε είχε δώσει εντολή να καταρριφθεί το μπαλόνι «το συντομότερο δυνατό».
Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι η αποστολή για την κατάρριψη του φερόμενου κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού στα ανοιχτά της Ανατολικής Ακτής το Σάββατο ήταν επιτυχής και ότι έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να χτυπήσει το αεροσκάφος από τον ουρανό μόλις καταστεί ασφαλές.
«Την Τετάρτη, όταν ενημερώθηκα για το αερόστατο, διέταξα το Πεντάγωνο να το καταρρίψει —την Τετάρτη— το συντομότερο δυνατόν», είπε ο πρόεδρος σε δημοσιογράφους στο Χάγκερσταουν του Μέριλαντ.
«Αποφάσισαν, ότι ήταν η καλύτερη στιγμή για να το κάνουν χωρίς να προκαλέσουν ζημιά σε κανέναν στο έδαφος. Το κατέρριψαν με επιτυχία και θέλω να συγχαρώ τους αεροπόρους μας που το έκαναν», πρόσθεσε ο πρόεδρος.
Ερωτηθείς εάν αυτή ήταν σύσταση από την ομάδα εθνικής ασφάλειας του, ο Μπάιντεν επανέλαβε: «Τους είπα να το καταρρίψουν. Μου είπαν, «Ας περιμένουμε το πιο ασφαλές μέρος για να το κάνουμε».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε το κατασκοπευτικό κινεζικό μπαλόνι - Επιβεβαίωση από το Πεντάγωνο
Συναγερμός στην Ολλανδία από προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο - Υποψίες για δολιοφθορά
12:36
Τσίπρας: Να αποτρέψουμε την περικοπή επιδόματος ανεργίας - Δεν είναι προσωπική άποψη Μαρινάκη
12:29
Νέα αναζωπύρωση στη φωτιά στην Κόνιτσα - Για 16η ημέρα συνεχίζουν οι πυροσβέστες τη μάχη
12:27
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Μπαμπ ελ Μάντεμπ και τους Χούθι
12:22