ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Νεκρή 16χρονη έπειτα από φονική επίθεση καρχαρία

Αυστραλία: Νεκρή 16χρονη έπειτα από φονική επίθεση καρχαρία
Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, εξέπνευσε προτού καν προλάβει να διακομιστεί στο νοσοκομείο AP Photo/Rick Rycroft (φωτογραφία αρχείου)

Βαριά τραυματισμένη ανασύρθηκε από τον ποταμό της Πέρθης, στην δυτική Αυστραλία μια 16χρονη, η οποία τελικά κατέληξε μετά από επίθεση από καρχαρία

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, εξέπνευσε προτού καν προλάβει να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Η 16χρονη πήδηξε από τζετ σκι για να κολυμπήσει μαζί με δελφίνια που εμφανίστηκαν στον ποταμό Σουάν και λίγο αργότερα δέχθηκε επίθεση από καρχαρία, όπως μεταδίδει το δίκτυο ABC.

Η τελευταία φονική επίθεση καρχαρία στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021, όταν ένας 57χρονος σκοτώθηκε από μεγάλο λευκό καρχαρία στο Πορτ Μπιτς της Πέρθης.

Περισσότερα από 100 είδη καρχαριών διαβιούν στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που καρχαρίες εμφανίζονται σε ποταμούς, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές.

Στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, δημοφιλείς παραλίες του Σίδνεϊ έκλεισαν τον προηγούμενο Φεβρουάριο μετά τον θάνατο κολυμβητή από επίθεση καρχαρία, τον πρώτο εδώ και σχεδόν 60 χρόνια στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ